Los Panchos

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Trío Los Panchos 2017.jpg

Los Panchos on kansainvälistä mainetta saavuttanut laulutrio, joka on yli 60 vuoden ajan esittänyt latinalaisamerikkalaisia sävelmiä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trion ensiesitys tapahtui vuonna 1944 New Yorkissa, jolloin meksikolaiset Chucho Navarro, Alfredo Gil, ja Puerto Ricosta kotoisin oleva Hernando Aviles Negron, päättivät esittää laulujaan uudella tavalla, kolme solistia kolmella kitaralla.

Yhtyeen menestys oli aluksi vaatimaton osittain II maailmansodasta johtuen, mutta hiljalleen yhtye sai mainetta. Ensimmäinen kiertue järjestettiin Venezuelassa ja Puerto Ricossa 1946. Useamman kuukauden kiertue Brasiliassa samana vuonna teki yhtyettä entistä paremmin tunnetuksi ja kiertueeltaan palattuaan yhtyeen levyt soivat ahkeraan Kuubassa, Puerto Ricossa, Meksikossa ja Yhdysvaltojen etelävaltioissa.

Yhtyeen menestyksen takana oli erityisesti vankka suosio New Yorkissa Puerto Ricon ja Dominikaanisen Tasavallan maahanmuuttajien keskuudessa.

Vuoden 1948 aikana trio sai vahvan jalansijan Meksikossa, josta oli muodostunut latinalaisen musiikin pääkaupunki ja siellä Los Panchos otettiin avosylin vastaan.

Tämän jälkeen, vuonna 1951 kansainväliset kiertueet kulkivat Karibian, Keski- ja Etelä-Amerikan kautta. Yhtyeestä tuli erittäin suosittu koko mantereella.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.