Lorenzo Music

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lorenzo Music
Syntymäaika 2. toukokuuta 1937
Syntymäpaikka Yhdysvallat Brooklyn, New York
Kuolinaika 4. elokuuta 2001 (64 vuotta)
Kuolinpaikka Yhdysvallat Los Angeles, Kalifornia
Ammatti ääninäyttelijä
TV-käsikirjoittaja
TV-tuottaja
muusikko
Merkittävät roolit Ovimies Carlton
(Rhoda)
Karvinen
(Karvinen)
Tommi-Kummi
(Kummikarhut)
Puoliso Henrietta Music
Aiheesta muualla
IMDb

Lorenzo Music (oik. Gerald David Music; 2. toukokuuta 1937 Brooklyn, New York, Yhdysvallat4. elokuuta 2001 Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen ääninäyttelijä, televisiokäsikirjoittaja, televisiotuottaja ja muusikko.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hänet muistetaan kenties parhaiten äänirooleistaan televisiosarjoissa Rhoda ovimies Carltonina ja Karvisen nimikkoroolista. Näiden lisäksi Music lainasi ääntään muun muassa The Real Ghostbustersiin, Kummikarhuihin, Varjoankkaan ja Pilipalipilotteihin. Ääninäyttelemisen ohella hän oli Emmy-palkittu käsikirjoittaja, jonka hän sai lyhytanimaatiosta Carlton Your Doorman ja televisiosarjasta The Smothers Brothers Comedy. Lisäksi Music sai kaksi Emmy-ehdokkuutta televisiosarjasta Rhoda. Myöhemmin kuolemansa jälkeen vuonna 2005 hänet palkittiin televisiosarjan Rhoda myötä TV Land -palkinnolla suositusta kuultu, mutta ei nähty hahmokategoriassa. Music oli aikaisemmin ehdolla vuosina 2003 ja 2004.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Music kuoli luu- ja keuhkosyövän tapaiseen lisätautiin vuonna 2001 ollessaan 64-vuotias. Kuolemansa jälkeen Frank Welker on toiminut pääasiassa Karvisen äänenä Jim Davisin uusissa animaatioissa. Bill Murray puolestaan toimi hahmon äänenä näytelmäelokuvissa Karvinen ja Karvinen 2.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]