Loren Gray

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Loren Gray
Henkilötiedot
Koko nimi Loren Gray Beech
Syntynyt19. huhtikuuta 2002 (ikä 22)
Pottstown, Pennsylvania, Yhdysvallat
Ammatti malli, aktivisti
Näyttelijä
Aktiivisena 2015-
Aiheesta muualla
IMDb

Loren Gray Beech (s. 19. huhtikuuta 2002 Pottstown, Pennsylvania) on yhdysvaltalainen malli ja aktivisti. Gray tunnetaan parhaiten TikTok -videoistaan, joita hän aloitti julkaisemaan vuonna 2015 13-vuotiaana. Loren Gray Beech oli TikTokin yhdennektoista seuratuin henkilö joulukuussa 2021, ja hän oli ollut seuratuin TikTok-henkilö 31. maaliskuuta 2019 - 25. maaliskuuta 2020. Gray oli allekirjoittanut Virgin Recordsin ja Capitol Recordsin sopimuksen helmikuuhun 2021 asti, jolloin hänestä tuli itsenäinen artisti.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sosiaalinen media[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Loren Gray liittyi musical.ly:hen (nykyään TikTok) vuonna 2015. Saavutettuaan suuren seuraaja määrän musical.ly:ssä kuudennella luokalla häntä alettiin kiusaamaan koulussa. Lopulta Gray muutti Los Angelesiin, Kaliforniaan, ja kasvatti muita sosiaalisen median kanaviaan. Helmikuussa 2021 hänellä oli yli 51 miljoonaa TikTok-seuraajaa, 21,3 miljoonaa Instagram-seuraajaa, 3,86 miljoonaa YouTube-tilaajaa ja yli 1,5 miljoonaa Twitter-seuraajaa. Vara-Instagramissaan hänellä on yli 4,7 miljoonaa seuraajaa. Gray on kymmenenneksi seuratuin TikTokin henkilö, ja hän oli ollut seuratuin TikTok-henkilö 31.3.2019–25.3.2020.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2017 Gray esiintyi englantilaisen poplaulaja HRVY:n musiikkivideossa kappaleelle "Personal".

Maaliskuussa 2018 Gray allekirjoitti levytyssopimuksen Virgin Recordsin kanssa ennen kuin julkaisi debyyttisinglensä "My Story" elokuussa, jonka hän sanoo perustuvan ystävään, joka "rakastui jatkuvasti vääriin ihmisiin". Marraskuussa 2018 hän julkaisi toisen singlensä "Kick You Out", jonka hän ja Ido Zmishlany ovat kirjoittaneet ja tuottaneet. Billboard sanoi kappaleen osoittavan "todelliset ylä- ja alamäet, jotka johtuvat rakastumisesta." Grayn kolmas single, "Queen", on hänen ja Captain Cutsin tuottama voimaannuttava kappale, julkaistiin joulukuussa 2018. Kappaleen seuraavassa kuussa julkaistu musiikkivideo sai yli 18 miljoonaa katselukertaa heinäkuussa 2021.

Gray esiintyi Lost Kingsin singlessä "Anti-Everything", joka julkaistiin 11. tammikuussa 2019. Hän mainitsee Eminemin ja Justin Bieberin suosikkiartisteikseen. 4. huhtikuuta 2019 Loren Gray julkaisi kaksi uutta singleä – "Options" ja "Lie Like That". Hän teki yhteistyötä Captain Cutsin (Walk the Moon, Halsey, The Chainsmokers) kanssa kirjoittaakseen ja tuottaakseen molemmat kappaleet. Gray sai mukaansa yhteistyökumppanit Nijan (Jason Derulo, Chris Brown) kappaleeseen "Options" ja australialaisen artistin Ivy Adaran kappaleeseen "Lie Like That". 17. toukokuuta 2019 Loren Gray julkaisi uuden singlen nimeltä "Can't Do It", jossa esiintyy amerikkalainen räppäri Saweetie. Se on hänen ensimmäinen singlensä pääartistina, jossa esiintyy toinen artisti. Otettuaan lähes vuoden tauon kappaleiden julkaisemisesta, hän julkaisi uuden singlen nimeltä "Cake" 13.5.2020. Gray julkaisi viimeisen soolosinglensä Virgin Recordsin ja Capitol Recordsin kanssa "Alone" 21.7.2020. Gray hylkäsi levy-yhtiönsä helmikuussa 2020 ja hänestä tuli itsenäinen artisti. Hän julkaisi ensimmäisen itsenäisen kappaleensa TELYKastin kanssa 12. maaliskuuta 2021. Gray julkaisi ensimmäisen itsenäisen soolokappaleensa nimeltä "Piece of Work" 9. heinäkuuta 2021. Billboardin mukaan hän on yksi TikTokin 10 suurimmasta musiikin vaikuttajasta. yli 50 miljoonalla seuraajallaan.

Brändi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

3. joulukuuta 2020 Loren lanseerasi oman korubrändinsä "&aina". Hän oli työskennellyt brändin parissa vuosi ennen julkaisua. Ensimmäisen julkaisun yhteydessä brändi julkaisi kaksi painosta: Starlet Mirror Edition ja Otherworld Edition.

Varallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuussa 2020 julkaistun Forbesin raportin mukaan Gray ansaitsi 2,4 miljoonaa dollaria vuonna 2019 lukuisista sponsorisopimuksistaan ja tuotteistaan, mikä teki hänestä neljänneksi eniten ansaitsevan TikTok-tähden.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Loren Gray