Lords of Acid

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lords of Acid on belgialainen yhtye, joka on tehnyt pääasiassa housea, teknoa ja muuta elektronista tanssimusiikkia sekä myös rock- ja industrial-tyylistä materiaalia. Yhtyeen tuotannolle ja live-esiintymiselle on tunnusomaista rohkea seksuaalisten teemojen käyttö.

Vaiheita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lords of Acid syntyi 1980-luvun loppupuolella. Aluksi se oli vain yksi Maurice Engelenin alias Praga Khanin musiikillisista sivuprojekteista. Sen ensimmäinen single, new beat -tyylinen "I Sit On Acid", julkaistiin vuonna 1988. Singlen tekemiseen osallistuivat Engelenin lisäksi Nikkie van Lierop, Jos Borremans ja Harry van Oekel. Single myi pitkään varsin hyvin, ja tämän suosion myötä myös Lords of Acid alkoi vakiintua itsenäiseksi yhtyeeksi.

Lords of Acidin ensimmäinen pitkäsoitto, Lust, julkaistiin 1991. Sen sisällöstä vastasivat pääasiassa Engelen, van Lierop ja Oliver Adams. Albumi oli tarkoitettu ensisijaisesti Yhdysvaltain markkinoille, joilla se onkin myynyt hyvin – satojatuhansia kappaleita vuosien kuluessa. Yhtyeen kotimaassa Belgiassa menestys on ollut huomattavasti vaatimattomampaa.

Yhtyeen seuraava albumi, Voodoo-U, julkaistiin 1994. Musiikin sille tekivät Engelen, Adams ja Ludo Camberlin, van Lieropin vastatessa sanoituksesta. Albumilla lauloi Ruth McArdle. Musiikki oli nyt industrial-vaikutteisempaa, vaikkakin edelleen hyvin tanssipitoista. Seksi oli tälläkin julkaisulla olennainen elementti. Albumin alastomia, succubus-tyylisiä demonittaria esittävä kansi aiheutti tiettyä kohua. Kaikki kaupat eivät suostuneet ottamaan levyä myyntiin, joten kannesta tehtiin myös sensuroitu versio.

Kolmas albumi, Our Little Secret, julkaistiin 1997. Se äänitettiin ensin instrumentaalisena, ja vokaalit lisättiin vasta jälkeenpäin. Albumilla laulaa van Lierop. Tyyliltään levy on edeltäjänsä tapaan industrial-vaikutteista tanssimusiikkia.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.