Looking for Group

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Looking for Group (suom. etsimässä ryhmää (konnotaatiolla: johon liittyä)) on Ryan Sohmerin ja Lar deSouzan luoma verkkosarjakuva, joka alkoi ilmestyä marraskuussa 2006. Sarjakuvaa päivitetään kahdesti viikossa, maanantaisin ja torstaisin. Se on ottanut vaikutteita useista eri lähteistä, kuten Terry Goodkindin Sword of Truth -sarjasta, Robert Jordanin Ajan pyörä -sarjasta ja suositusta Blizzard Entertainmentin World of Warcraft -pelistä.

Tarinan päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cale'Anon ("Cale")
Cale'Anon on metsästäjä haltia, joka kamppailee lajiinsa kohdistettuja stereotypioita vastaan - hän haluaa olla ystävällinen, lainkuuliainen ja uljas sorrettujen puolustaja. Moni uskoo hänen olevan Blizzardin World of Warcraftin Blood Elf, mutta sarjan tekijät ovat tehneet erittäin selväksi, että sarjakuva ottaa vaikutteensa useista eri lähteistä, eikä ole pelkkä World of Warcraft -sarjakuva.
LFG:n ensimmäisellä sivulla Cale tapaa Richardin, joka yrittää vakuuttaa hänelle, että hänen rotunsa on, yleisesti ottaen, paha ja näin ollen Cale on myös. Cale kiistää Richardin vakuuttelut, todeten: "I will be good and pure of heart. A lone and righteous wolf in a desolate and uncaring land. A protector of the people." (Minä olen hyvä ja puhdassydäminen. Yksinäinen, oikeamielinen susi hylätyssä, välinpitämättömässä maassa. Kansan puolustaja.), mikä vastaa Drizzt Do’Urdenin luonnetta R. A. Salvatoren Musta haltia -kirjasarjassa.
Vaikka Cale vaikuttaa yksinkertaiselta henkilöltä, jonka tietämys maailmasta on varsin puutteellista, hän on osoittautunut yllättävän erinomaiseksi taistelijaksi, etevänä sekä kahden miekkansa, että jousiammunnan (myös Drizzt Do'Urdenille tunnusomainen ominaisuus) puolesta. Hän on järkkymättömän lojaali ja rikkoo jopa lakia ja riskeeraa henkensä suojellakseen ystäviään.
Ryan Sohmer on sanonut, että Calea luotaessa hän ei tiennyt, kuka Drizzt Do'Urden on ja että Drizzt-parodia on tahatonta.
Richard
Epäkuollut velho Richard, joka tarvitsee vain vähäisimmän syyn tuottaa tuhoa, on puhtaasti paha henkilö. Hän on erinomaisen pätevä manipuloimaan toisia ja yliherkkä nimestään, joka ei ole niin kovin uhkaavan kuuloinen - Calen kutsuessa häntä "Dickiksi" (nimen Richard yleinen lyhennös englanninkielessä, jolla kansankielessä myös vähemmän mairitteleva merkitys) hän korvensi Calen kasaksi tuhkaa.
Richard on erinomainen mustan magian käyttäjä, jolla on ilkeä huumorintaju, sekä ongelmallinen historia orpokotien kanssa. Richard väittää myös murhanneensa isänsä. Hänellä tuntuu olevan myös auktoriteettiongelma.
Richardin arvonimiä sarjan alussa ovat "Chief Warlock of the Brothers of Darkness" (Pimeyden veljesten johtajavelho), "Lord of the Thirteen Hells" (Kolmentoista Helvetin Herra), "Master of Bones" (Luitten herra), "Emperor of the Black" (Mustan keisari), "Lord of the Undead" (Epäkuolleitten herra), sekä erään pienen rannikkokylän pormestari, jonka hän kertoo olevan varsin kaunis keväisin. Myöhemmin hän on lisännyt titteleihinsä "The Lord of the Dance" (Tanssin Herra) ja "Mistress of Magma" (Magman Rouva, huolimatta väärästä sukukpuolesta).
Koska Richard on epäkuollut hän kestää ongelmitta jopa vakavia vahinkoja, kuten vatsan lävistäviä tulipalloja tai tikareita rintaan. Richard on paljastunut myös harjaantuneeksi lähitaistelijaksi, piesten helposti useita peikkoja sekuntien sisällä. Tämän syyksi Richard väittää kerran imemäänsä munkin sielua, jonka hän kertoi maistuneen suklaalta.[1] Richard näyttää myös pystyvän komentamaan Calen kumppania, Soobaa, yhtä hyvin kuin Cale itse, ellei jopa paremmin.
Vaikka Richard osaa käyttää useita elementtejä ja loitsuja, on selvää, että tuli on hänen suosikkiaseensa, jään toimiessa toissijaisena ja nekromantian jakaessa kolmannen sijan salamoiden kanssa käyttökerroissa. Erityisen rasittavien taisteluiden jälkeen Richard vaipuu katatoniseen tilaan. Tämä unenomainen tila ilmeisesti auttaa häntä toipumaan, mutta hän onnistuu siitä huolimatta tappamaan nukkuessaankin.
Richard väittää matkustavansa Calen seurassa pitkästyneisyyttään ja koska Calen pahojen tekojen ja siitä kärsimisen seuraaminen viehättää velhoa. Richardilla ilmeisesti oli aiemmin kumppaninan imppi nimeltä Hctib Elttil (takaperin kirjoitettuna englanniksi "pikku narttu", mikä Richardin mukaan kuvasi sen asemaa heidän välisessä suhteessaan), mutta se pakeni. Vaikka näyttäisi siltä, että Richardin "elämän" ainoa tarkoitus on aiheuttaa kuolemaa ja tuhoa kaikkialle, missä hän kulkeekin, velhon todelliset tarkoitusperät tuntee vain hän itse. Jotkut olettavat, ettei hän ole kuin tarinamekaniikkaan sopiva tappokone. Toiset uskovat, että hän on vain yksinäinen ja kaipaa huomiota.
Benny
Benny'Joon, tai lyhyemmin Benny, on papitar, jonka Richard ja Cale tapasivat etsiessään parantajaa. Hän on mieltynyt väkivaltaan ja pärjää hyvin taisteluissa. Hän on ilmeisesti ryhtynyt palkkasoturiksi päästäkseen rahavaikeuksista.
Bennyn rodusta on väitelty paljon, hänellä ollessa trolleille luontainen ruumiinrakenne, mutta örkkien vihreä iho. Hänen rotunsa ei ilmeisesti ole tuntematon pelkästään lukijoille, vaan myös muille tarinan hahmoille, mitä todistaa sivulla 63 Richardin hänestä käyttämä luonnehdinta "female of unknown pedigree" (tuntemattoman kantakirjan naaras).
Krunch on käytännössä kasvattanut Bennyn ja kutsuu häntä usein vihreäksi muksukseen (green kid), jonka hän on lyhentänyt muotoon "Gid". Bennyä jahtaa mainitsemattomasta syystä komentaja Tenmet Aelloon, joka on valmis luopumaan jahdista vastineena myyttisestä aarteesta, nimeltä "Sword of Truth" (Totuuden miekka).
Sooba
Sooba on iso musta kissaeläin, joka on Calen kumppani, kuten Drizztin kumppanina on pantteri Guenhwyvar. Kuitenkin, toisin kuin Guenhwyvar, Sooba ei ole maaginen olento. (Sooba pystyy raatelemaan joukon shamaaneja, jotka väittävät, etteivät maagiset olennot pysty vahingoittamaan heitä. Ottaen huomioon, että he pystyivät menestyksekkäästi pysäyttämään Richardin ja Bennyn, he ilmeisesti puhuivat totta.)
Soobasta on merkittävä apu taistelussa, vaikka hän toisinaan käy Calen kimppuun vihollisten sijaan. Lisäsuolana tähän haavaan Sooba on erityisen viehtynyt Richardiin ja näyttäytyy usein vartioimassa toipuvaa Richardia tai tulee Richardin apuun kutsuttaessa. Mielenkiintoisesti Sooba kykenee ilmestymään kutsuttaessa taisteluun sekunneissa, riippumatta siitä, oliko hän jo paikalla vai näkymättömissä ennen kutsua. (Laaja näkymä taistelutantereesta eräällä sivulla osoittaa, ettei Sooba ole paikalla eikä se estä häntä ilmestymästä sekunneissa Richardin kutsuessa.)
Krunch Bloodrage
Tästä lihaksikkaasta minotauriin kaltaisesta olennosta (mahdollisesti Tauren-soturin vastine) ei tiedetä paljon, paitsi että hän huolehti Bennystä tämän ollessa lapsi ja on uskomattoman vahva; ensiesiintymisessään hän taklasi lohikäärmeen ja katkaisi sen niskan, saaden Richardin lohkaisemaan: "Bad news, Cale. I'm afraid that your position as my closest and dearest friend is being replaced by the fellow who just tackled a dragon." (Huonoja uutisia, Cale. Pelkäänpä, että paikkasi lähimpänä ja rakkaimpana ystävänäni on viemässä kaveri, joka juuri taklasi lohikäärmeen.)
Krunch on ottanut aseman "hyvä/paha"-väittelyssä, joka periaatteessa on Calen ja Richardin välinen suhde. Calen uskoessa vahvasti hyvään ja Richardin yhtä vahvasti pahaan, Krunch uskoo, että ihmiset tekevät mitä selviytyäkseen pitää ja kaikki on lähtökohtaisesti suhteellista. Krunchin sekulaarisesta luonteesta sekä kyvystä loogisesti perustella uskomuksiaan johtuen Cale usein hakee häneltä ohjeita ja näkemystä totuudesta. Toisaalta hänellä ei näytä olevan ongelmia Richardin kiistattomasti väkivaltaisten tavoitteiden ja metodien kanssa ja he pystyvät helposti työskentelmään yhdessä.
Krunch näyttää pelkäävän valtavasti vettä.
Krunchin perhetaustoihin on tarinassa vain vihjailtu. Hänen isänsä näyttäisi olleen joskus trollien sotaherra Stollin liittolainen ja imperiaalisen laajenemisen vakaa kannattaja (firm believer in empirical expansions). Krunch ei näytä hyväksyvän isänsä näkemyksiä, vaan tappaa Stollin pysäyttääkseen invaasion. Krunchilla vihjataan olevan veljen, Stollin kuvatessa paria "oppineena ja soturina" (a scholar and a warrior). Krunch ei myönnä olevansa kumpikaan, mutta on erittäin todennäköistä, että hän on kaksikosta se oppinut, päätellen hänen lukeneisuudestaan sekä siitä, että hän kutsuu itseään oppineeksi sivulla 60. Lisäksi painetun albumin kannessa[2] hänet nähdään lukemassa kirjaa muun ryhmän ollessa hurjassa taistelussa.

Sivuhahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • komentaja Temmet Aelloon Kuninkaan Legioonasta on seikkailijaryhmän ensimmäiseksi kohtaama vastustaja. Hän haluaa Totuuden miekan maksuksi jostain, mitä Benny on hänelle velkaa ja jahtaa häntä heltymättä, kunnes tämä hankkii sen hänelle.
  • Legioonan lohikäärmeet ovat Kuninkaan Legioonan ratsuväki. Ne lehtävät, sylkevät tulta ja pirstoutuvat kivasti, kun ne muuttaa jääksi.
  • Lord Stoll oli taannoin sotaherra, joka komensi erittäin älykkäiden trollien armeijaa. Stoll sittemmin yritti kaapata gnome-kaupunki Mechastonen, voidakseen käyttää sen varusteita. Hänen hyökkäyksensä epäonnistui gnome-hyökkäyksen harhautettua hänen vahtejaan riittävän kauan, että Krunch pystyi tappamaan hänet. Vaikka hänen ylin upseerinsa otti komennon, Calen ryhmä ja gnomet hävittivät koko hänen armeijansa.
  • Styx on Stollin ylin upseeri ja oletettavasti ottanut trolliarmeijat komentoonsa Stollin kuoltua. Saatuaan kiinni Calen joukon, hän vei heidät tapaamaan Stollia. Ei ole tiedossa, uskoiko hän heidän tarinaansa, vai toivoiko hän heidän tappavan Stollin, että hän itse pääsisi valtaan. Hänen uskotaan kuolleen trollien (peikkojen) ja gnomejen (tonttujen) välisessä taistelussa.
  • Tim on äärettömän tyhmä, mutta valtava trolli Stollin armeijssa. Hänen mielentilaansa ollaan kuvattu sanoilla: "too many mace blows to the head" (liian monta nuijaniskua päähän). Hän näyttää kiintyneen Caleen välittömästi ja kutsuu tätä kananpojakseen. Cale myöhemmin pyytää Timiä pelastamaan kananpojan ("Save the Chicken"), mikä saa Timin liittymään taisteluun gnomejen puolelle, pelastaakseen Calen.
  • Yli-insinööri Toyk on Mechastonen gnomejen johtaja ja ilmeinen nero. Hän palkkaa joukkion tappamaan Stollin vastineeksi tiedosta Totuuden miekan sijainnista.
  • Leena/The Shriek oli kauan kadonneen Gamlon valtakunnan prinsessa. Hänen koko kansansa teurastettiin hyökkäyksessä ja hänet piilotettiin maagisiin katakombeihin, joissa hänen henkensä säilyi, muuttuen shriekiksi (kiljahdus). Hän on ainoa olento, joka tietää Kethenecian ja Totuuden miekan tarkat sijainnit. Hän vie Calen takaisin ajassa todistamaan isänsä kuolemaa. Aikamatkallaan Cale saa haltuunsa kaksi Tavorille kuuluvaa miekkaa, joista paljastuu kartta Ketheneciaan kun ne ovat veren peitossa.
  • Tavor oli Gamlonin ritari ja omisti ne kaksi miekkaa, jotka näyttävät kartan Ketheneciaan. Hän oli ensimmäinen, jonka Cale tapasi matkallaan ajassa taaksepäin ja heistä tuli pian ystävät. Gamlonin sortuessa Tavor osoitti antaumuksellisuuttaan ja henkilökohtaista kunniantuntoa. Hänen viimeinen tekonsa oli Prisessa Leenan suojaaminen vihollisen nuolilta omalla ruumiillaan. Maatessaan kuolemaisillaan hän luotti miekkansa Calelle. Myöhemmin Calen ja muun ryhmän saapuessa Ketheneciaan Tavor ilmestyi taas paikalle, selittäen ettei hänen velvollisuutensa suojella prinsessaa ja kostaa Gamlonin kuolema päättyisi kuolemaan. Hän liittyi ryhmään toivoen voivansa lopultakin suorittaa tehtävänsä. Tavor näyttää tulevan toimeen muiden ryhmän jäsenten kanssa lähes yhtä hyvin kuin hän tulee toimeen Calen kanssa. Hän ja Krunch näyttävät ymmärtävän toisiaan hyvin ja hän näyttää jopa kunnioittavan Richardia. Tavorin pirteän pureva huumorintaju näyttää kuitenkin ärsyttävän Bennyä. Toistaiseksi ei tiedetä, mitä tapahtuu, jos ja kun hän saa tehtävänsä suoritettua.
  • Kapteeni Tah'vraay on Isän luiden ("The Father's Bones") kapteeni. Ryhmä vuokrasi tämän merirosvolaivan miehistöineen viemään heidät Ketheneciaan. Hän on tummaihoinen haltia (mahdollisesti drow-vastine) jolla on pitkä valkoinen tukka ja merirosvotyylinen asustus. Hänen vasen silmänsä on verenpunainen ja sen kautta kulkee kaksi ristikkäistä arpea, minkä vaikutusta hänen näkökykyynsä ei tunneta. Hän ja Benny muodostivat välittömästi keskinäisen vihasuhteen. Tah'vraay väittää polttaneensa kuninkaan viljavarastot, mikä on aiheuttanut Legioonan jahdin. Hänellä on jonkinlainen hyökkäämättömyyssopimus komentaja Aelloonin kanssa, mutta viimeisin hyökkäys Legioonan laivojen taholta järjestettiin jotta hän ystävystyisi Bennyn ja tämän ystävien kanssa.

Merkittäviä tapahtumia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maanantaina 6.8.2007 Ryan Sohmer julkaisi videolinkin blogissaan, Looking for Groupin ja sen sisarsarjakuvan, Least I Could Do pääsivuilla. Videolla "Slaughter the World," Richard laulaa Dave Mitchellin äänellä parodiaversion laulusta "Part of Your World" Disneyn elokuvasta Pieni merenneito. Blogimerkinnän lopusta paljastuu, että tämä viimeisin (ja pisin) Looking for Group -video on itse asiassa traileri täysmittaiselle, 75-85 minuutin elokuvalle. Elokuva, työnimeltään "The Origins of Dick" (Dickin syntyperä), on tarkoitus julkaista loppuvuodesta 2008."[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]