London Dungeon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
London Dungeonin pääsisäänkäynti

London Dungeon on Lontoossa Westminster Bridge Roadilla, lähellä London Eyeta sijaitseva nähtävyys. Sen ideana on rekonstruoida verisiä ja kammottavia historiallisia tapahtumia realistisesti ja yleisöön vetoavalla tavalla. Nähtävänä on ollut ennallistuksia mm. Lontoon suuresta palosta, Viiltäjä-Jackistä, Henrik VIII:sta, Ranskan suuresta vallankumouksesta sekä liuta erilaisia kidutusmenetelmiä. Vuonna 2003 avattiin vuonna 1665 iskenyttä Lontoon ruttoa käsittelevä näyttely. Vuotta myöhemmin avattiin Maze of Mirrors (engl. Peilisokkelo), joka on maailman suurin peileillä sisustettu labyrintti.

2005 Dungeon korvasi Henry VIII:tta, Lontoon Toweria ja Ranskan suurta vallankumousta käsittelevät uudella vetonaulalla joka sai nimekseen The Labyrinth of the Lost - niin ikään peilein varustettu, All-Hallows-by-the-Tower -kirkon kryptan pohjalta suunniteltu labyrintti jonka varrella vanhaksi noidaksi sonnustettu animatronik säikyttelee vieraita.

London Dungeonia pyörittävä yritys on avannut vastaavia vankityrmiä myös Hampuriin, Yorkiin, Edinburghiin ja viimeisimpänä 2005 Amsterdamiin.

Kritiikkiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

London Dungeonia on kritisoitu oikeasti tapahtuneiden hirmutekojen viihteellistämisestä sekä heidän väittämänsä opetuksellisen tarkoituksen puutteesta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]