Lola Rose

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lola Rose
Lola Rose
Alkuperäisteos
Kirjailija Jacqueline Wilson
Kuvittaja Nick Sharratt
Kieli englanti
Genre nuortenkirjallisuus
Julkaistu 2003
Suomennos
Suomentaja Terhi Leskinen
Kuvittaja Nick Sharratt
Kustantaja Otava
Julkaistu 2005
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 287
ISBN 951-1-19520-4
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Lola Rose on englantilaisen Jacqueline Wilsonin kirjoittama nuortenkirja vuodelta 2003. Suomeksi se ilmestyi Otavan kustantamana ja Terhi Leskisen kääntämänä vuonna 2005.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lola Rose kertoo Jayni-nimisen tytön ja hänen perheensä elämästä. Jaynin äiti voittaa rahaa, ja Jaynin elämässä alkaa tapahtua muutoksia. Jo aiemmin riesana ollut isän väkivaltaisuus ei kuitenkaan ota laantuakseen. Myöhemmin Jayni karkaa äitinsä ja pikkuveljensä kanssa isän luota. He muuttavat Lontooseen ja ottavat itselleen uudet nimet, ettei isä saisi jäljitettyä heitä. Jayni valitsee nimekseen Lola Rosen, äiti Nikki valitsee Victorian (Victoria Beckhamin mukaan) ja pikkuveli muuttaa nimensä Kennystä Kendaliksi. Perheen sukunimeksi tulle Luck, koska he ovat niin onnekkaita.

Perhe asuu hotellissa ja shoppailee joka päivä, kunnes eräänä iltana Lola Rosen äiti huomaa, että suurin osa heidän rahoistaan on huvennut. Perhe muuttaa surkeakuntoiseen kerrostaloon, äiti hankkii töitä ja poikaystävän. Lola Rose saa parhaan kaverin ja pikkuveli saa punaisia mehujäitä. Pian äiti kuitenkin menettää sekä työnsä, poikaystävänsä että terveytensä. Rintasyövän laajetessa häneltä lähtevät hiukset ja hän joutuu sairaalaan.

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.