Loimaan taidetalo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Loimaan Taidetalo on yksi Loimaan Taidemuseon näyttelytiloista.[1] Se sijaitsee Loimijoen varrella aivan Loimaan keskustan tuntumassa.[1] Taidetalo on saanut alkunsa Eino (1924-2010) ja Meeri Haapasen (1921-1996) tekemän testamenttilahjoituksen pohjalta. Eino Haapanen oli metsämaalaissyntyinen taiteenkerääjä, joka teki elämäntyönsä pääkaupunkiseudulla. Haapasten lahjoittamaan taidekokoelmaan kuuluu 150 maalausta, pääpainona suomalainen kulta-ajan maisemamaalaus 1800-luvun loppuvuosikymmeniltä 1900-luvun alkuun. Kokoelman pohjalta kootaan vuosittain vaihtuva perusnäyttely.[2][3]

Loimaan kaupungin taidekokoelma koostuu etenkin paikallisten taiteilijoiden teoksista. Kokoelmaan kuuluu mm. Alpo Jaakolan kokoelma, Elias Anttilan lahjoituksena saatu kipsiveistoskokoelma sekä Elias Hollon ja Jaakko Tervasmäen valokuvakokoelmat. Kaupungin taidekokoelman töitä on esillä kaupungin virastorakennuksissa, kouluissa ja laitoksissa, Taidetalon vaihtuvien näyttelyiden lisäksi.

Loimaan Taidetalossa järjestetään myös konsertteja noin kerran kuukaudessa tiistaisin kesätaukoa lukuun ottamatta.[4]

Loimaan Taidetalo pyrkii olemaan muutakin kuin kaupungin kokoelmien esittelyä: se kertoo paikallisesta perinteestä, koulutuksesta ja vaikutelmasta, jonka kuvataide luo paikkakunnasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Loimaan taide - syvällä tulevaisuudessa Loimaan taidemuseo. Viitattu 28.1.2020.
  2. Haapasten kokoelma Loimaan taidemuseo. Viitattu 28.1.2020.
  3. Taidetalo Loimaan taidemuseo. Viitattu 28.1.2020.
  4. Kohti kevättä – tiistaikonsertit taidetalossa keväällä 2020 Loimaan taidemuseo. Viitattu 28.1.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]