Lohjan Urheilijat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lohjan Urheilijat
Perustettu 1938
Paikkakunta Suomi Lohja, Suomi
Lajit Koripallo
Judo

Lohjan Urheilijat (lyh. LoU) on vuonna 1938 perustettu lohjalainen urheiluseura. Nykyisin se toimii etenkin koripallossa LoU Basket -nimellä sekä judossa.

LoU Basketissa on satamäärin koripalloilijoita, ja seura järjestää koripallokouluja Lohjan lisäksi Vihdin Nummelassa.[1] Toukokuussa 2015 LoU Basket oli Suomen seitsemänneksi suurin koripalloseura[2].[3] Koripallokoulut ovat olleet Suomen suosituimpia, ja seura on kärsinyt lievästä ohjaajapulasta[4].

2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen viimeisinä vuosina LoU Basket nousi kolmessa kaudessa kolme sarjatasoa mutta kohtasi tämän jälkeen haasteita eikä lähtenyt tavoittelemaan välittömästi nousua ylemmille sarjatasoille.[5] 2010-luvulla LoU-kasvatti Annina Lehtonen pelasi Korisliigassa.

Lohjan Urheilijoiden aktiivisiin jaostoihin kuuluvat koripallon lisäksi judo- ja hiihtojaostot. Lisäksi seuralla on kuntourheilu- ja veteraanijaostot.[6] Judoa LoU on harjoittanut paikakunnalla jo vuodesta 1964 lähtien.[7]

Yleisurheilussa LoU:ta edustivat muun muassa pikajuoksija Runar Holmberg ja kiekonheittäjä Markku Tuokko. Lohjalainen yleisurheilu on sittemmin siirtynyt etenkin Länsi-Uudenmaan Urheilijoihin. Vuosina 1946–1991, Hongiston Tarmon eriytymiseen asti, seurassa harjoitettiin lentopalloa[8]. Myös jääpalloa harjoitettiin.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.