Livin’ la Vida Loca

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Livin' la Vida Loca”
Ricky Martin
Singlen ”Livin' la Vida Loca” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Ricky Martin
 Äänitetty  1998
 Julkaistu 23. maaliskuuta 1999
 Tyylilaji Latin pop, tietokonemusiikki
 Kesto 04.03
 Levy-yhtiö Columbia
Ricky Martinin muut singlet
Corazonado
1999
”Livin' la Vida Loca”
1999
She's All I Ever Had
1999

Livin' la Vida Loca on puertoricolaisen Ricky Martinin menestyskappale. Se julkaistiin Martinin omaa nimeä kantavan englanninkielisen debyyttialbumin ensimmäisenä singlenä 23. maaliskuuta 1999 (oli julkaissut ennestään muutamia espanjankielisiä albumeja). Kappaleen sävelsivät Desmond Child sekä Draco Rosa ja se saavutti lukuisten listojen kärkisijoja vuoden 1999 aikana.

"Livin' la Vida Loca" on yleisesti koettu kappaleena, joka aloitti vuoden 1999 Latin pop-buumin ja teki muiden Espanjaa puhuvien laulajien (ensin Enrique Iglesias sekä myöhemmin Shakira ja Thalía) siirtymisestä englanninkielisille markkinoille paljon helpompaa. Ennen tätä pääosa latinalaisen amerikan ulkopuolella asuvista ei ollut kuullut mitään Martinista. "Livin' la Vida Loca" myi yli kahdeksan miljoonaa kopiota, muodostuen yhdeksi kaikkien aikojen myydyimmistä singleistä.[1]

Kappale sai lukuisia Grammy-ehdokkuuksia ja Ricky Martin sai valtavan menestyksen Yhdysvalloissa ja muualla ympäri maailmaa. Vuonna 2007 kappale sijoittui VH1:n "100 Greatest Songs of the 90's"-listan 28. sijalle.[2] Se on Martinin nimikkokappale.

Martin esitti kappaleen The Voice of Australian toisella tuontantokaudella sillä hetkellä tuomareina toimineiden Delta Goodremin, Joel Maddenin ja Sealin kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Livin' la Vida Loca
Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.