Little Amadeus

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Little Amadeus on saksalais-itävaltalainen piirrossarja vuodelta 2006. Sen tarkoitus on lisätä nuorten katsojien innostusta erityisesti klassiseen musiikkiin ja sen harrastukseen. Sarjassa on kaksi tuotantokautta, joissa kummassakin on 13 jaksoa, jotka eivät yleensä liity toisiinsa sarjan juonen kannalta(paitsi jaksot 10-18). Sarjaa on esitetty 25 maassa ja 12 eri kielellä. Suomeksi dubattuna sarjaa esittää Suomi TV.

Sarjan päähenkilö on 8-vuotias Wolfgang Amadeus Mozart, mutta sarjassa häntä puhutellaan nimellä Amadeus. Sarjan jaksot ja useimmat hahmot ovat keksittyjä, vaikka joukossa onkin historiallisia tosiasioita ja todellisia henkilöitä kuten keisarinna Maria Teresia, Salzburgin arkkipiispa Schrattenbach ja Mozartin perhe. Jaksot kertovat yleensä Amadeuksen ja hänen ystäviensä seikkailuista pääosin Salzburgissa, mutta joissakin jaksoissa myös Wienissä.

Amadeuksen seikkailut eivät aina suju aivan mutkattomasti, sillä hänelle kateellinen arkkipiispan hovimarsalkka, italialaissyntyinen Lorenzo Devilius yrittää aina nolata hänet tai pilata suunnitelmat, jotka eivät tätä itseään miellytä. Deviliuksen "apureihin" kuuluvat Monti, puhuva rotta ja hänen 10-vuotias sisarenpoikansa Mario Carrieri, joka sisimmässään tahtoisi kuitenkin olla Amadeuksen ystävä. Mario on usein myös auttanut Amadeusta ja tämän ystäviä, vaikka tietääkin hyvin, että hänen setänsä ei pidä siitä. Hän joutuukin usein mukaan pahantekoon vasten tahtoaan. Pahansisuinen, mutta todella tyhmä Lorenzo Devilius luulee aina suunnitelmiensa onnistuvan, mutta pilkka osuu aina tavalla tai toisella hänen omaan nilkkaansa. Jaksojen lopussa Devilius ja Monti saavat usein kärsiä nololla tavalla, mutta Mario useimmiten selviää ja hänen onkin nähty muutamissa jaksoissa nauramassa sedälleen. Amadeus puolestaan voittaa omalla viisaudellaan ja nokkeluudellaan. Hänen apunaan on aina joko isosisko Nannerl tai lukuisat ystävät, joita hän saa sarjan aikana.

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.