LittleBigPlanet 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
LittleBigPlanet 2
141-lbp.jpg
Kehittäjä Media Molecule
Julkaisija Sony Computer Entertainment
Säveltäjä Kenneth C. M. Young (käännä suomeksi)
Pelisarja LittleBigPlanet
Julkaistu
  • NA 18. tammikuuta 2011
  • EU 19. tammikuuta 2011
  • AU 20. tammikuuta 2011
  • UK 21. tammikuuta 2011
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: EVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 7
Alusta PlayStation 3
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu ja DualShock 4
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

LittleBigPlanet 2 (lyhennettynä LBP 2) on Media Moleculen kehittämä ja Sony Computer Entertainmentin julkaisema tasohyppelypeli. Peli julkaistiin vuonna 2011 PlayStation 3:lle. Peli on jatko-osa vuonna 2008 julkaistulle LittleBigPlanetille. Pelistä on tehty jatko-osan jatko-osa LittleBigPlanet 3.

LittleBigPlanet 2:ssa taistellaan Negativitronia vastaan, joka aikoo tuhota Craftworldin eli käsityömaailman.

Pelistä julkaistiin tavallisen version lisäksi Collectors edition -versio, joka avaa bonuksena extroja, joita ei PlayStation Storesta ole hankittavissa. Tällä kertaa pelaaja voi tasojen lisäksi tehdä ”kokonaisia pelejä”.

Alun perin Media Molecule ei halunnut tehdä LittleBigPlanet 2:ta, mutta kun yritys päätyi Sonyn omistukseen, suunnitelmat muuttuivat.lähde? Pelin piti ilmestyä vuonna 2010, mutta se myöhästyi kuitenkin vuoden 2011 tammikuulle.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sackboy (joskus Sackgirl tai Sackperson) on pelin persoonallinen hahmo. LittleBigPlanet 2:ssa on monta uutta ominaisuutta. Yksi näistä on mahdollisuus laittaa esineet liikkumaan syvyyssuunnassa. Pelissä on myös kätevä heittokoukku, jolla voi tarttua kaikkiin ”pehmeisiin” esineisiin sekä pomppualusta. Kreatinaattorilla on mahdollista luoda mitä tahansa esineitä.

Peli sisältää monia muitakin välineitä ja kaikenlaista muuta logiikkaa: muun muassa JA-portti, TAI-portti sekä suunnanjakaja ja -yhdistäjä. Kentän alkuun voi tehdä pieniä elokuvia tai musiikkivideoita ja muuttaa kuvakulmaa tietyssä paikassa. Sackboy voi myös tehdä Sackbot-robotteja, joita voi pukea miten haluaa ja niiden käytöksen voi itse päättää esim. peloissaan, rakastunut tai vain seuraaja. Erona on myös mahdollisuus säveltää itse hyvin monipuolisesti, eikä tarvitse tyytyä pelin valmiiseen taustamusiikkiin. Peleihin tulee yli 3,8 miljoonaa yhteisön tasoa, koska ensimmäisen LittleBigPlanetin kaikki tasot, valmiit ja luotavat, ilmestyvät suoraan LittleBigPlanet 2:n.

Sackboy’s Prehistoric Moves on PlayStation Storesta ladattava peli, jossa pitää käyttää Move-liikeohjainta, jotta pääsisi pelin läpi. Ohjaimella pitää osoittaa tiettyä esinettä ja tarttua siihen, jotta voisi avata säkkipojalle vaikka oven. Peli sijoittuu dinosaurusten aikaan. Itse LittleBigPlanet 2:een on lisätty päivityksen kautta Playstation Move -tuki koko pelille.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sackboy viettää rauhaisaa elämää käsityömaailmassa kukistettuaan keräilijän vaaralliset mekanismit. Sen ja koko käsityömaailman rauhallinen elämä kuitenkin loppuu, kun taivaalle ilmestyy suuren suuri imuri, joka alkaa imeä koko käsityömaailmaa sisuksiinsa pala palalta. Myös Sackboy on joutua imurin sisuksiin, mutta suuri koukku nappaa sen ja sackboy pelastuu. Koukku vie sackboyn Allians-nimisen ryhmän keksijän, Larry DaVincin kotiin. Siellä sackboy saa itselleen uuden aluksen ja sille kerrotaan että Allians-ryhmä aikoo tuhota Negatiivitronina tunnetun imurin. Ensin Larry DaVinci antaa sackboylle harjoitusta kuinka käsityömaailmassa voi liikkua uusia vempaimia käyttäen. Sen jälkeen sackboy saa stipendin ja on nyt Alliansin jäsen. Sackboy lähtee Larry DaVincin kanssa uuteen seikkailuun läpi Paremman Huomisen tehtaan, Even mielisairaalan, Avalonian, Victorian laboratorion ja kosmoksen. Matkalla sackboy oppii paljon ja saa uusia ystäviä. Lopulta matka päättyy suureen taisteluun Negatiivitronia vastaan.

Käyttäjien tekemä sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

LittleBigPlanetin 2:en luominen (tasojen tekeminen) antaa mahdollisuudet vaikka kokonaisen pelin tekoon. Ensimmäisessä LittleBigPlanetissa olisi voinut tehdä suurimman osan samoista asioista kuin LittleBigPlanet 2:ssa, mutta jatko-osassa se onnistuu vain yhdellä kytkimellä, kun LittleBigPlanetissa pitäisi viritellä kymmeniä kytkimiä ja toimintoja tms. Pelaaja pystyy luomaan arcade-peleistä Grand Theft Auton tapaisiin peleihin. Lintuperspektiivillä, eli ylhäältä päin kuvattuja pelejä on jo LittleBigPlanet 2:en yhteisössä monta. Sellaisia pystyy tekemään vain kolme tasoa korkeaksi, sillä ne tehdään syvyyssuuntaan päin.

Yhteisöstä löytyy vaikka mitä räiskinnästä peruspulmiin, superkyvyillä varustetuista, ohjattavista sackboteista musiikkivideoihin jne. Pelistä löytyy myös paljon hakukoneita, joita vähän liioiteltiin ennen pelin julkaisua, sillä suurimman osan niistä pystyi käyttämään edeltäjässä. Toisaalta kakkosessa voi käyttää monia yhdistelmiä toisin kuin ykkösessä. Media Molecule on itse aika läsnä yhteisössä, sillä jotkut erittäin hienot kentät voidaan palkita useammalla tavalla muun muassa antamalla tekijälle harvinaisen voittajan kruunu - asun tai valitsemalla sen Media Moleculen valintoihin. Itse Media Moleculen tekijöitä pääsee mahdollisesti jopa tapaamaan netin moninpeliominaisuudella. Jos joku pelaaja törmää yhteisössä johonkin loukkaavaan tai muuten lapsille sopimatonta sisältöä sisältävään kenttään, voi kentästä omatoimisesti erittäin helposti tehdä valituksen. Kenttä joko poistetaan tyystin yhteisöstä tai tekijän on korjattava se.

LBP.Me[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

LBP.Me on nettisivusto, jolla voi katsoa LittleBigPlanetin yhteisön hittitasot, uusimmat Media Moculen valinnat, trendikkäimmät tasot, uusimmat tasot jne. Sivustolla on paljon hakukoneita. Jos on kirjautunut sisään PlayStation Networkiin, voi lisätä kenttiä jonoonsa ja pelata myöhemmin PlayStation 3:lla. Sivustolla on myös muita toimintoja.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]