Liskoihmiset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Liskoihmiset
Eräs näkemys reptiliaaneista.
Eräs näkemys reptiliaaneista.
Ominaisuudet
Muut nimet Reptiliaanit, Liskot, Drakonialaiset
Tuntomerkit Ihmisen kaltaiset vartalot, suomuinen iho, kolmesormiset kädet
Esiintyminen Havaintoja on tullut kaikkialta maailmasta
Voimat Kyky muuttua ihmisen näköseksi ja kuuloiseksi
Kansanperinne
Kansanperinteen
alkuperä
Havainnot muinaisista ajoista nykyaikaan
Samanlaiset
olennot
Harmaat, Avaruusolennot
Suhteet

Liskoihmiset eli reptiliaanit (myös liskot, drakonialaiset) ovat UFO-ilmiöön liittyvien nykyajan uskomusten mukaan liskonkaltaisia, ihmisenmuotoisia avaruusolentoja. Liskojen kerrotaan voivan tekeytyä ihmisten näköisiksi ja kuuloisiksi. Joissain salaliittoteorioissa liskoihmiset ovat soluttautuneet päättäviin asemiin, ja ohjailevat ihmiskunnan asioita.[1]

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liskoihmistarina perustuu scifi- ja fantasiakirjailija Robert E. Howardin vuonna 1929 julkaisemaan novelliin Varjojen valtakunta (The Shadow Kingdom). Kirjoittaja käytti novellin innoittajana teosofiaan kuuluvaa uskomusta maailmaa aiemmin hallinneista roduista.[2]

David Icke[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

David Icke, entinen jalkapalloilija ja nykyinen salaliittokirjailija toi liskoihmistarinan laajaan tietoon 1990-luvulla. Icken mukaan suurin osa maailman valtiojohtajista on ulkoavaruudesta peräisin olevia liskoihmisiä. Icken väitteet ovat herättäneet mielenkiintoa paitsi niiden eriskummallisuuden vuoksi, myös siksi, että Icke oli jo ennen niiden esittämistä kuuluisa jalkapalloilija ja kommentaattori ja siksi, että hän oli onnistunut sulauttamaan supersalaliittoväitteeseensä valtavan määrän aiempia salaliittoväitteitä muun muassa päivittämällä niissä esiintyneet juutalaiset liskoihmisillä.[3] Kuningatar Elisabet II:n ja kuninkaallisen perheen jäsenten väittäminen liskoihmisiksi varmisti Icken aseman keskeisenä salaliittojulistajana. David Icken tuotannossa siirtymä new age -ajattelusta salaliittoihin ajoittui Salaiset kansiot -televisiosarjan tuotannon ja suosion aikoihin ja Icke toisti samoja teemoja.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jan Frel: Inside the Great Reptilian Conspiracy: From Queen Elizabeth to Barack Obama - They Live! Alternet.com. elokuu 2010. Arkistoitu 3.12.2015. Viitattu 30.12.2015. (englanniksi)
  2. Trompf, Garry W.; Bernauer, Lauren: Producing Lost Civilisations: Theosophical Concepts in Literature, Visual Media and Popular Culture. Cusack, Carole; Norman, Alex: Handbook of New Religions and Cultural Production, 2012.
  3. Barkun, Michael: A Culture of Conspiracy: Apocalyptic Visions in Contemporary America. University of California Press, 2003.