Lipunvaltaus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lipunvaltaus (engl. Conquest) on Digital Illusions CE:n ja Electronic Artsin pääasiassa Battlefield-pelisarjaa varten kehitetty moninpelimuoto. Peliä pelaa yleensä kaksi joukkuetta. Pelialueella on lipputukikohtia, jotka on nimetty ja merkitty karttaan kirjaintunnuksella. Lippu siirtyy joukkueen hallintaan, jos joukkueen jäsen valtaa sen joukkueelleen olemalla sen alueella. Lipun valtaaminen käy sitä nopeammin, mitä enemmän joukkueenjäseniä alueella on. Alueella olevat viholliset voivat hidastaa, pysäyttää tai jopa kääntää valtauksen itselleen, jos vastustajia on alueella enemmän. Kaikki joukkueen jäsenet voivat kuoltuaan ”syntyä” (tai ilmestyä, engl. spawn) tietyn viiveen jälkeen vallatuille lipuille – tämä on koko pelimuodon idea. Jos toinen osapuoli onnistuu pitämään kaikki liput hallussaan jonkin aikaa, ennen pitkää toisen joukkueen jäsenet voivat syntyä vain omaan tukikohtaansa, mikä johtaa usein pitkäkestoiseen piiritystilanteeseen.

Pelin häviää joukkue, jonka elämät (engl. tickets) loppuvat ensin. Pelaajan kuoltua joukkue menettää yhden elämän. Elämien määrä vaihtelee pelikohtaisesti yleensä välillä 100–2 000.

Pelin voittaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli päättyy, jos

  • Aika loppuu (ei aina käytössä). Se joukkue, jolla on enemmän elämiä jäljellä voittaa.
  • Toisen joukkueen elämät loppuvat. Vastajoukkue voittaa.
  • Joukkue valtaa kaikki tukikohdat ja surmaa kaikki jäljelle jääneet viholliset. Tämä ei ole yleensä mahdollista, sillä pelissä molemmilla joukkueilla on usein oma tukikohta, jota ei voi vallata.

Suuntaukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lipunvaltaus: Tulilinja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tulilinja esiteltiin Battlefield 2142:n Northern Strike -lisäosassa. Suuntaus muistuttaa pitkälti Hyökkäys-pelisuuntausta. EU-joukkue aloittaa yhdestä tukikohdasta, jota ei voi vallata, ja PAC hallitsee kaikkia muita, vallattavissa olevia tukikohtia.

Lipunvaltaus: Kaksi tulilinjaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelisuuntaus esiteltiin ensimmäisen kerran Battlefield 2142:n pelipäivitys 1.40:n Highway Tampa -kartassa, ja on sittemmin nähty muun muassa Battlefield 3:ssa. Suuntaus eroaa Lipunvaltaus: Tulilinja -pelisuuntauksesta vain siinä, että tässä pelimuodossa molemmilla joukkueilla on tukikohta, jota ei voi vallata.

Julkaistuja tai kehitteillä olevia pelejä, joissa käytetään tätä lipunvaltaussuuntausta:

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Conquest (gametype)