Lipunrepijä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lipunrepijä
Lipunrepijä
Lipunrepijä
Luoja(t) Mark Gruenwald & Paul Neary
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Captain America #312 (joulukuu 1985)
Henkilötiedot
Oikea nimi Tuntematon
Status Aktiivinen
Pituus 187 cm
Paino 106 kg
Ryhmäsidokset ULTIMATUM
Voimat Erinomainen voimistelija ja lähitaistelija.

Lipunrepijä (engl. Flag-Smasher) on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto. Hahmon ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisen Captain America -lehden numerossa 312 (joulukuu 1985). Lipunrepijän loivat Mark Gruenwald ja Paul Neary. Lipunrepijä on pääasiallisesti Kapteeni Amerikan vihollinen.

Suomessa Lipunrepijä esiintyi ensimmäisen kerran Marvel Minijuliste -sarjan osassa 13.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lipunrepijä syntyi Sveitsissä, varakkaan diplomaatin perheeseen. Poika halusi seurata isänsä jalanjälkiä diplomaattina, kunnes Latverian (Tohtori Doomin kotimaa) lähetystössä puhjenneessa kapinassa hänen isänsä kuoli. Poika vakuuttui siitä, että ihmiskunta piti pelastaa nationalismilta, jotta mikään valtio ei pitäisi itseään toista parempana.

Poika otta nimekseen Lipunrepijä ja alkoi terrorismin avulla levittää sanomaansa. Hän perusti ULTIMATUM -nimisen järjestön (the Underground Liberated Totally Integrated Mobile Army To Unite Mankind) avustaakseen itseään taistelussa nationalismia vastaan.

Lipunrepijä aloitti uransa näyttävästi hyökkäämällä Yhdistyneitten kansakuntien New Yorkissa sijaitsevaa päämajaa vastaan. Tuhottuaan tusinoittain eri maiden lippuja, hän pakeni paikalta, mutta hyökkäsi myöhemmin lehdistötilaisuutta pitävää Kapteeni Amerikkaa vastaan. Kapteeni kuitenkin voitti fanaattisen Lipunrepijän suorassa televisiolähetyksessä[1].

Lipunrepijä palasi ristiretkensä pariin myöhemmin ja järjestönsä ULTIMATUMin kanssa taisteli jälleen Kapteeni Amerikkaa vastaan. Hän sai kuitenkin tietää, että vanha natsisotarikollinen Punakallo rahoitti salaisesti ryhmän toimintaa. Lipunrepijä piti itseään vastuullisena tapahtuneesta ja oli pakotettu pyytämään Kapteeni Amerikan apua Punakallon voittamiseksi. Pysyvää yhteistyötä miesten välille ei syntynyt[2].

Myöhemmin Lipunrepijä on ottanut yhteen sellaisten sankarien, kuin Tuomarin, Aaveajajan ja Kuuritarin kanssa.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lipunrepijä on fyysisesti erinomaisessa kunnossa. Hän on huippuluokan voimistelija ja lähitaistelija, joka on saanut oppia taistelulajeihin japanilaisilta mestareilta. Lähitaisteluissa Lipunrepijä käyttää yleensä aseenaan vanhanaikaista aamutähteä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Captain America #312 (1985). Marvel Comics.
  2. Captain America #348-349. Marvel Comics.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]