Lion-en-Sullias

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lion-en-Sullias
Saint-Étiennen kirkko
Saint-Étiennen kirkko
vaakuna
vaakuna

Lion-en-Sullias

Koordinaatit: 47°43′40″N, 2°29′26″E

Valtio Ranska
Alue Centre-Val de Loire
Departementti Loiret
Arrondissementti Orléans
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 24,5 km²
Väkiluku (2019) 398 [1]
 – Väestötiheys 16 as./km²
Kunnan numero 45184









Lion-en-Sullias on kunta Ranskassa Loiret’n departementissa Centre-Val de Loiren alueella. Se sijaitsee Loirejoen varrella, noin 53 kilometriä Orléansin kaupungista itään.

Pierre Crapaud

Kunnan nähtävyyksiä on sammakon muotoinen kivi Pierre Crapaud. Kelttien druidit pitivät tätä paikkaa pyhänä, ja kivi on innoittanut ihmisiä vuosisatojen aikana moniin tarinoihin. Saint-Étiennen kirkko on rakennettu 1000-luvulla vanhan merovingilaisten kryptan paikalle. 1500-luvulla kirkkoon rakennettiin sisäänkäynnin katos. Nykyisen muotonsa se sai 1700-luvulla, jolloin sen lasimaalaukset valmistuivat.

Kunnan alueella on kaksi yksityisomistuksessa olevaa linnaa. Château de Cuissy on keskiaikainen Loiren linnoitus. Linna on todistanut monia historiallisia tapahtumia, kuten normannien valloitusta ja sittemmin Jeanne d'Arcin kulkua vuonna 1429. Nykyisen muotonsa linna sai 1600-luvulla. Château de la Ronce on asuinlinna. Kirjailija Voltaire vieraili linnassa. Siellä hän tapasi Suzanne de Livryn, josta tuli hänen rakastajattarensa. [2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Comparateur de territoire Institut National de la Statistique et des Études Économiques. Viitattu 13.3.2023. (ranskaksi)
  2. Lion-en-Sullias Office de Tourisme de Sully sur Loire. Viitattu 13.3.2023. (ranskaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]