Lintulan luostarin kirkko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lintulan luostarin kirkko
Lintulan luostarin kirkko.
Lintulan luostarin kirkko.
Sijainti Honkasalontie 3, 79830 Palokki (Heinävesi)
Koordinaatit 62.57099°N, 28.59205°E
Rakentamisvuosi 1973
Suunnittelija Vilho Suonmaa
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Lintulan Pyhän Kolminaisuuden kirkko on ortodoksinen kirkkorakennus Lintulan nunnaluostarin yhteydessä Heinävedellä. Kirkon suunnitteli Vilho Suonmaa ja se rakennettiin kevyistä lohkotiilistä. Kirkko valmistui vuonna 1973.[1] Kirkko on pyhitetty Pyhälle Kolminaisuudelle samoin kuin Kivennavalla ennen sotia sijainnut Lintulan luostarin alkuperäinen kirkko. Arkkipiispa Paavali vihki kirkon käyttöön.

Kirkko luostarin etupihalta nähtynä.

Kirkko on tasakattoinen ja lähes neliön muotoinen. Etuoven yllä on avonainen kellotorni, jossa on seitsemän kelloa. Eteisestä laskeutuu portaat alemmas kirkkosaliin. Kirkkosalin katolla on kupoli, jonka ikkunoista lankeaa valoa saliin.

Ikonostaasissa ja muualla kirkossa on monia kirkkoa varten maalattuja ikoneja sekä vanhempia ikoneja, kuten Jerusalemin Jumalanäidin ikoni Kivennavalla sijainneesta kirkosta. Kuuluisa ikonimaalari Petros Sasaki, joka on haudattu luostarin hautausmaalle, on maalannut osan ikonostaasin ikoneista sekä alttarilla olevan suuren ikonin.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Arkistoitu kopioKirkko - Pyhän Kolminaisuuden kirkko Lintulan luostari, lintulanluostari.fi. Arkistoitu 1.10.2020. Viitattu 14.7.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]