Line 6

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näyttelijänä lähinnä tunnettu muusikko Gary Sinise soittamassa Line 6:n valmistamaa, erilaisia bassomalleja mallintavaa nelikielistä bassoa.
Line 6 Variax Standard -sähkökitara
Line 6 POD X3 Pro -multiefektillä ja sähkökitaralla tehty näyte jossa vaihdetaan jalkakytkimellä eri presetistä toiseen.

Äänitiedostojen kuunteluohjeet

Line 6 valmistaa digitaalisesti mallintavia kitaroita, bassoja, vahvistimia ja efektilaitteita. Yhtiö on perustettu vuonna 1996 ja toimii Calabasasissa Kaliforniassa.

Line 6:lla on useita vahvistimia, joihin on digitaalisesti mallinnettu esimerkiksi Marshallin ja Fenderin vahvistimien sointi erittäin aidonkuuloisesti. Lisäksi monet mallinnetut efektit ja vahvistimet voivat olla alkuperäisinä joko erittäin kalliita tai vaikeasti hankittavissa niiden huonon saatavuuden vuoksi.

Vahvistinmallinnuksissa on myös otettu huomioon tyypillisesti vanhempien putkivahvistinten soinnin muuttuminen äänenvoimakkuutta muutettaessa. Useiden soittajien mielestä vahvistimet kuulostavat parhaalta vasta erittäin suurilla tehoilla. Line 6 vahvistimissa soundi on äänenvoimakkuudesta huolimatta aina sama, suurella teholla käytettävän vahvistimen sointia vastaava.

Kitarat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Line 6 valmistaa myös Variax-basso ja -kitarasarjaa, joihin on samalla tavoin mallinnettu muun muassa Fender Stratocastereita, Gibson Les Pauleja ja Rickenbackerin 360-sarjan kitaroita. Kaikki mallinnuksessa käytetyt kitarat ovat niin sanottuja vuosikertamalleja, joiden sointi on monien mielestä uusia malleja parempi. Tämä johtuu esimerkiksi kitaroiden mikrofonien magneettien vanhenemisesta, jolloin niiden teho ja sointi muuttuu.

Line 6:n mallintamia efektejä ja vahvistimia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Variax-kitaran mallintamia kitaramalleja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o Line6.com

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.