Lindorff

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lindorff Group
Lindorff logo.svg
Perustettu 1898
Toimiala perintä- ja luottotietopalvelut, rahoituspalvelut
Tuotteet asiakastiedot, luottopäätöksenteko, laskutus, perintä, pääomapalvelut, maksutapapalvelut
Liikevaihto 475 milj. euroa (2014)
79 milj. euroa (Suomi, 2014)
Henkilöstö 2 800 (2014)
Emoyhtiö ruotsalainen Lindorff Group Ab
Omistaja Nordic Capital
Kotisivu www.lindorff.com

Lindorff on Nordic Capitalin omistuksessa oleva luotonhallinnan ja maksamisen palveluyritys. Lindorff Group Ab on rekisteröity Ruotsiin ja konsernin pääkonttori sijaitsee Oslossa. Yrityksen pääomistaja on Nordic Capital Fund VIII.

Yritys toimii 8 maassa: Norjassa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Hollannissa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa. Lindorff-konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 475 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä yli 2 800.

Keväällä 2017 Intrum Justitia ja Lindorff yhdistyivät yhdeksi yhtiöksi, pois lukien Suomen, Ruotsin, Tanskan, Viron yhtiöt sekä Norjan Intrum Justitia-yhtiö. Euroopan komissio hyväksyi yhtiöiden yhdistymisen kesäkuussa 2018 sillä edellytyksellä, että yhdistynyt yhtiö myy Lindorffin liiketoiminnan Suomessa uudelle omistajalle yhdessä neljän muun pohjoismaisen liiketoiminnan kanssa.[1]

Marraskuussa 2017 eurooppalainen yritys Lowell Group osti Lindorffin liiketoiminnot Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa. Kauppaan kuului myös Intrum Justitian liiketoiminnot Norjassa. Myytyjen Lindorff liiketoimintojen nimi muuttui Lowelliksi lokakuussa 2018.[2][3]

Lindorff Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomessa Lindorff toimi yli 50 vuotta, vuodesta 1966 vuoteen 2005 Contant Oy:nä. Fuusion yhteydessä vuonna 2004 osaksi Lindorffia tulivat myös Contantin Baltian toiminnot. Vuonna 2017 Suomen Lindorffin liiketoiminta myytiin eurooppalaiselle Lowell Groupille.[3]

Lindorffilla oli Suomessa kolme yhtiötä, joiden liikevaihto oli vuonna 2014 79 miljoonaa euroa. Lindorff Invest Oy oli keskittynyt rahoituspalveluihin ja saatavien ostoon Suomessa. Muut tytäryhtiöt olivat Lindorff Oy ja Lindorff Finland Oy. Lindorffin palveluksessa Suomessa oli 500 työntekijää Helsingissä, Lahdessa ja Tampereella sekä Suomen-pääkonttorissa Turussa. Toimitusjohtajana toimi aluksi Turkka Kuusisto, jonka tilalle tuli myöhemmin Tuija Keronen. Lindorffin pitkäaikainen varatoimitusjohtaja oli Seppo Lahtinen.[4] Talousjohtajana toimi Juha Alftan[5].

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lindorff toimii yritysten ja yhteisöjen luotonannon palvelukumppanina huolehtimalla luottopäätöksistä, laskutuksesta, saatavien perinnästä sekä asiakkaiden palvelemisesta lasku- ja maksuasioissa. Yritys tarjoaa myös lasku- ja erämaksupalvelua kuluttajille.

Kuluttaja voi saada Lindorffista tavallisen laskun, maksuhuomautuksen, perintäkirjeen tai ostoksen yhteydessä haetun kertaluoton.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lindorffin edeltäjä Norjassa, Norwegian National Creditreform, perustettiin Oslossa vuonna 1898.

Kritiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

On esitetty kritiikkiä siitä, että Lindorff Oy maksaa veroina Suomeen vain alle 1 % liikevoitostaan ja että verojen minimointiin käytetään mm. Jerseyn saaren veroparatiisia sekä korkokikkailua. Lindorffin niukasti julkisuudessa esiintyneen johtoportaan mukaan "Lindorff noudattaa Suomen lainsäädäntöä ja maksaa veronsa sen mukaisesti".[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Intrum myy Lindorffin Suomen liiketoiminnan Lowell Groupille Taloussanomat. 3.11.2017. Sanoma Media finland Oy. Viitattu 14.12.2018.
  2. Lindorff myytiin eurooppalaiselle Lowell Groupille Talouselämä. 3.11.2017. Alma Media Oyj. Viitattu 14.12.2018.
  3. a b Perintätoimisto Lindorffista tulee Lowell – Brittijohtaja: "Suomesta digipalvelun edelläkävijä, jota muut seuraavat" Talouselämä. 9.7.2018. Alma Media Oyj. Viitattu 14.12.2018.
  4. a b http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012100416084939_uu.shtml (Arkistoitu – Internet Archive)
  5. https://www.lindorff.fi/tietoa-lindorffista/johtoryhma/ (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]