Lilly Caul

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lilly Caul
Luoja(t) Robert Kirkman
Tony Moore
Charlie Adlard
Ensiesiintyminen numero 43 (sarjakuva)
Kustantaja Image Comics
Henkilötiedot
Koko nimi Lilly Caul
Status elossa
Sukupuoli Nainen
Ikä 29 (numero 43)
Suhteet
Vanhemmat Everett Ray Caul (isä)

Lilly Caul on kuvitteellinen hahmo Image Comicsin kustantamassa The Walking Dead -sarjakuvassa ja siihen pohjautuvissa novelleissa.

Sarjakuvassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lilly, Woodburyn asukas ja Kuvernöörin sotilas, tavataan vilaukselta muutamassa numerossa, mutta myöhemmin numerossa 48 tämä saa isomman roolin. Lilly tappaa Kuvernöörin tajuttuaan tappaneensa Rickin ja Lorin lapsen, Judithin. Lilly johdattaa vielä elossa olevat Woodburyn sotilaat sisälle vankilaan, panoksien loppuessa.

Novelleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lilly on yksi sarjakuviin perustuvien novellien päähenkilöistä. Lillyn taustatarina, ja elämä Woodburyn ja vankilan välisen konfliktin jälkeen avataan novellista Tie Woodburyyn alkaen.

Ennen Woodburyn löytämistä 29-vuotias, useista peloista ja ahdistuksista kärsivä Lilly Caul on osa niinkutsutun "telttakaupungin" väestöä. Ison sirkusteltan ja pienempien retkitelttojen suojissa majailee noin sata ihmistä johtajinaan useita eri ihmisiä, mukaan lukien Chad Bingham ja Josh Hamilton. Lilly selvisi telttakaupunkiin yhdessä Meganin, parhaan ystävänsä, sekä muutaman muun kanssa. Isänsä Everettin Lilly menetti ennen sinne pääsyä. Lilly ystävystyy useiden henkilöiden kanssa, Bob Stookeyn ja Sarah Binghamin, Chadin tyttären kanssa. Samalla hän ihastuu Joshiin, ja he päätyvät suutelemaan. Kulkijoiden hyökätessä kylään kuusitoista ihmistä, mukaan lukien Sarah, kuolee. Raivon vallassa oleva Chad miltei tappaa Lillyn tämän johdosta, mutta kuolee pian Joshin paiskatessa tämän puuta päin. Josh pian karkoitetaan kaupungista tapettuaan Chadin, jolloin Lilly, Bob, Megan sekä Meganin poikaystävä Scott lyöttäytyvät hänen mukaansa.

Oltuaan viikkoja pois kaupungista ryhmä löytää koko kaupungin tuhoutuneen kulkijahyökkäyksessä, ja jatkavat matkaansa poispäin sieltä. He kohtaavat läheisessä kaupassa Martinezin, raskaasti varustetun miehen ja tämän ryhmän. Martinez johdattaa Lillyn kumppaneineen Woodburyyn, jonka johtoon on noussut Philip Blake. Sittemmin Kuvernöörinä tunnettu Philip pitää ankaraa kuria kaupungin sisällä ja teloittaa raa'asti aiempia vallassa olleita miehiä syöttämällä heitä kulkijoille ja pistämällä heidän tappeluareenoille. Lilly pian tajuaa että kaikki ei ole kaupungissa kohdallaan, ja alkaa suunnittelemaan pakoa Joshin kanssa. Pariskunta joutuu eripuraan ja pian Sam-niminen myös teloittaa Joshin sillä tämä ei tehnyt tarpeeksi töitä hänelle. Kuvernööri pistää Samin tappeluareenaan, ja pian Megan tekee itsemurhan Kuvernöörin tapettua Scottin, saadakseen tämän pään vesisäiliöön. Lilly kyllästyy Kuvernööriin ja yhdessä salaliittolaisten kanssa he kaappaavat tämän sekä hänen kaksi henkivartijaa, ja epäonnistuvat suunnitelmissaan kulkijoiden takia. Kuvernööri auttaa kaikki osapuolet pois satimesta, ja rankaisee Lillyä sekä muita pilkkomalla kuolleiden ruumiita. Lilly, ja Bob, jäävät asumaan Woodburyyn ja alkavat pian luottamaan Kuvernööriin.

Kuukausia myöhemmin Woodbury vastaan ottaa sarjakuvastakin tuttuja hahmoja vastaan. Kuvernööri pahoinpitelee joukon tulokkaita, joka saa Lillyn ihmettelemään kaupungin johtoryhmässä olevien asukkaiden käytöstä kun tälle ei kerrota mitä heidän kanssaan tapahtuu. Tilannetta ei helpota Lillyn raskaus, kun tämä on saamassa lasta Austin Ballardin, äskettäin tapaamansa miehen, kanssa. Pian uusi tulokas, Rick Grimes, ryhmineen pääsee pakoon kaupungista muutaman muun salaliittolaisen kanssa. Rickin ryhmästä nainen nimeltä Michonne pahoinpitelee Kuvernöörin henkihieveriin, mutta mies selviää kuin ihmeen kaupalla Bobin ansiosta. Kuvernööri alkaa pian suunnittelemaan kostoiskua Rickin kotipaikkaan, vankilaan. Woodbury löytää pian vankilan ja Kuvernööri laittaa kaiken likoon; hän uhraa sen valtaamiseen lähes kaikki käytettävissä olevat sotilaansa. Sekä Woodbury että vankilan väestö menettävät paljon ihmisiään sodassa. Kuvernöörin iskuilta vain muutama ihminen pääsee pakenemaan, kun joukko valtaa vankilan. Keskenmenon aikaisemmin saanut Lilly pillastuu tajutessaan tappaneensa vauvan (Rickin vaimon lapsen) ja lopulta ampuu Kuvernöörin. Lilly pakenee sisään vankilaan muutaman muun kanssa, kun kulkijat hyökkäävät sisään. Pureman hyökkäyksen aikana saanut Austin uhraa itsensä kulkijoille ja Lilly pääsee pakenemaan vankilalta Woodburyyn kourallinen selviytyjiä mukanaan. Lilly asettuu Woodburyn uudeksi johtajaksi, ja vastaanottaa sisään Dupreen perheen.

Viikot vierivät, ja Lilly ihastuu Dupreen perheen isään, Calviniin. Calvinin vaimo, mieleltään epävakaa Meredith tekee itsemurhan räjäyttämällä itsensä sekä kulkijoita samalla. Lilly ja Calvin rakastuvat, ja Lilly hoitaa samalla myös tämän lapsia, Tommya, Lucasta sekä Bethanya. Hyvin pian Woodburyn löytää mies, Reese Hawthorne, joka kertoo että muutaman kilometrin päässä on selviytyjiä loukussa kirkossa. Lilly kerää kasaan pienen tiimin, ja yhdessä he lähtevät etsimään joukkiota. Lilly pelastaa ryhmän ja he lähtevät takaisin Woodburyyn. Joukon johtaja, pastori Jeremiah Garlitz, on hyvin karismaattinen ja käytännönläheinen mies. Kun muut Woodburylaiset luottavat tähän, Bob pysyy taka-alallaa ja etsii johtolankoja siitä että ryhmä on hyvin vaarallinen. Pian tämä saa selville, että Jeremiah ryhmineen pyrkii tappamaan kaikki Woodburysta "Jumalan pyynnöstä". Bobin yrittäessä vakuuttaa Lillyä Jeremiahin juonesta Calvin saapuu heidän ovelleen ase kädessä. Calvin pyytää anteeksi ja yrittää ampua kaksikkoa, kunnes Tommy tappaa oman isänsä. Pian tämän jälkeen Woodbury joutuu kaaokseen; Jeremiahin ryhmän jäsenet päästävät kulkijoita sisään kaupinkiin sekä myrkyttävät osan sen kansalaisista. Vain osa Woodburylaisista pääsee turvaan, kuin myös Jeremiahin ryhmästä. Jeremiah kuljettaa kaksi viimeistä miestään pois Woodburysta kohti Floridaa, kun taas Bob vie ryhmänsä viemäreihin turvaan.

Lillyn ryhmineen asuttua viemärissä jo jonkin aikaa, Jeremiah saa selville heidän yhä olevan elossa. Hän manipuloi uuden ryhmänsä uskottelemalla heille että Lilly ja tämän ihmiset ovat vaarallisia. Lilly haluaa palata takaisin Woodburyyn viemäristöstä, vaikkakin kaupunki on zombien vallassa. Pitkien valmisteluiden jälkeen Jeremiah hyökkää Woodburylaisten kimppuun, mutta he pistävät vastaan kahta kauheammin. Jeremiah menettää kaikki sotilaansa, ja pakenee. Lilly lähtee tämän perään, ja lopulta kukistaa miehen. Taistelun aikana Bob menehtyy sydänkohtaukseen. Loput selviytyjät, mukanaan uusia kasvoja, asuttautuvat Woodburyn viereisiin rakennuksiin haaveinaan vielä palata kylään.

Vuosi Jeremiahin kuolemasta kuluu. Woodbury on saanut kumppaneita eri kylistä, kuten Haralsonista. Myös Woodburyyn on saapunut lisää väkeä eri tahoilta. Lilly pienen ryhmänsä kanssa työskentelee Atlantaan vievät junaraiteen parissa päivästä toiseen, ja palaavat päivän päätteeksi kotiinsa. Kauhukseen ihmiset huomaavat Woodburyn käyneen läpi verilöylyn, jossa kaikki aikuiset ovat kuolleet. Lilly löytää vain David Sternin elossa, joka kertoo että ryhmä sotilaita veivät tämän vaimon Barbaran sekä kaikki kylän lapset. Pahoin vaurioittunut David jätetään kylään lääkkeiden varaan ja Lilly kokoaa pienen pelastustiimin löytääkseen lapset. Tiimi harvenee lopulta vain Lillyyn ja Tommyyn, jotka löytävät Atlantasta sairaalan jossa pieni tiedemiesjoukko sotilaineen pitää lapsia lukittuina. Tiimin johtaja Raymond Nalls kertoo, että he etsivät lääkettä zombi-infektioon. Lilly vaatii Nallsia päästämään lapset menemään, ja ehdottaa itseään koekaniiniksi heille. Nalls suostuu, ja Tommy vie lapset pois laitoksesta.

Puoli vuotta vierähtää, ja Lilly osoittautuu hyväksi testikohteeksi. Eräänä päivänä laitos joutuu zombien valtaamaksi, tappaen lähes kaikki ihmiset sisällä. Lilly selviää laitoksesta ulos Nallsin kanssa, ja he selviytyvät hyvän matkaa. Nalls osoittautuu vihamieliseksi tullessaan purruksi, ja muuttuu pian zombiksi. Lilly saa tämän kontrolliinsa ja pakenee zombi-Nallsin kanssa eteenpäin. Kaksi miestä, Musolino ja Boone, löytävät Lillyn hoipertelemasta Atlantan laitamilla. He vievät naisen läheiseen Ikeaan, jossa myös lähes kaikki muut tämän ryhmäläisistä majailevat. Lilly on huolissaan Woodburyn ja Davidin tilasta, mutta Norma sanoo etteivät he voi palata sinne läheisen kaupungin ollessa täynnä kulkijoita.

Kuukausia myöhemmin Lilly kumppaneineen on asettautunut Ikeaan kodikseen. Lilly ei ole varma asuinpaikasta, sillä se joutuu jatkuvien kulkija - ja ihmishyökkäysten kohteeksi. Hän saa vakuutettua suuren osan ryhmästään mukaansa matkalle Woodburyyn. Matkan alkutaipaleella Norma joutuu virran vietäväksi, ja ryhmä olettaa tämän kuolleen. Lilly kohtaa Haralsonin johtajan, Ashin, sekä tämän suurehkon ryhmän. Ash kertoo, että hänet kaapattiin kuukausia sitten miehen nimeltä Spencer-Lee Dryden toimesta. Dryden omaa sairaalollisen obsession lapsiin, sillä tämä ei koskaan saanut omia lapsia vaimonsa kanssa. Ashin pahoinpideltyä Drydenin, tapettuaan muutaman tämän miehistä sekä vietyään lähes kaikki panttivangit mukanaan, Dryden aloittaa kostomatkansa koko lopun ryhmänsä turvin. Tämä saa Ashin ja Lillyn kiinni, ja takaa-ajo alkaa. Lillyn ryhmän jäseniä kuolee kolareissa tuon tuosta, ja Dryden menettää kaikki tiiminsä jäsenet. Ashin poikaystävän Jamien saapuessa pienen tiiminsä kanssa pelastamaan Ashia Dryden ampuu raketinheittimellään tämän auton palasiksi, jättäen vain konekiväärimiehen Frankin eloon. Lilly pakenee lasten ja Ashin kanssa paikalta, ja Dryden alkaa kiduttamaan Frankia saadakseen tietoja tästä ulos. Frank paljastaa Lillyn asuvan Woodburyssa, ja Dryden ampuu miehen. Sen jälkeen tämä suuntaa kohti Woodburya.

Lilly ryhmineen saapuu vihdoin Woodburyyn, ilman Tommya, joka joutui pakenemaan aikaisemmin kulkijoita. Sisällä kylässä he huomaavat Drydenin pitävän panttivankinaan Davidia sekä elossa olevaa Normaa. Dryden pakottaa kaikki ihmiset läheiseen kuoppaan, ja alkaa suojelemaan ryhmää kulkijoilta. Kertoessaan iltasatua lapsille Tommy ampuu miehen, ja tippuu itsekin kuoppaan. Tommy näyttää, että häntä purtiin aikaisemmin. Dryden muuttuu zombiksi, tippuen kuoppaan. Dryden puree Lillyä jalkaan, ja Bethany tappaa kulkijan. Lisää kulkijoita tippuu alas kuoppaan, joita loput ihmiset alkavat tappaa. Tommy amputoi Lillyn jalan, ja nainen pyörtyy.

Lilly herää tokkuraisena, ja huomaa kulkijoiden kuolleen, kuin myös Tommyn. Pian ihmiset kapuavat ulos kuopasta, ja jatkavat matkaansa Woodburyyn. Kuukausi myöhemmin nyt ryhmän lääkäri David tekee Lillylle jalkaproteesin. Kylän kymmenkuntahenkinen väestö pitää muistotilaisuuden kuolleille, eritoten Tommy Dupreelle.


Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.