Lihakauppa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lihakauppa Valenciassa.

Lihakauppa on kauppa, jossa myydään erilaisia lihoja ja muita lihatuotteita. Lihakauppoja on Suomessa yleensä kauppahalleissa, suurissa tavarataloissa ja ruokakaupoissa. Joskus niillä voi omatkin tilat.

Lihakaupoissa käytetään vaakoja, joiden avulla on helppo määrittää lihan paino ja sen kautta myös hinta. Lihakauppojen myyntitiloissa on tarkat hygieniamääräykset.

Ranskassa, jossa on yhä paljon eri elintarvikeryhmiin erikoistuneita pienmyymälöitä, on perinteisesti ollut omat myymälänsä raa’alle lihalle (ransk. boucherie), leikkeleille ja muille lihavalmisteille (charcutier, charcuterie), sisäelimille (tripier, triperie), lintujen lihalle (volailler) ja jopa hevosenlihalle (boucherie chevaline)[1], mutta sielläkin nämä ovat alkaneet yhdistyä kaikkia lihatuotteita myyviksi lihakaupoiksi tai elintarvikemyymälöiden lihaosastoiksi. Aiemmin boucherie-tyyppiset lihakaupat tunnettiin Ranskassa verenpunaiseksi maalatusta julkisivusta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ruokakaupassa Ranskassa, osa 1, Ranska-aiheinen MonAccent-blogisivusto 31.5.2013, viitattu 20.11.2014.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: fr:Boucherie
Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.