Leontyne Price

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Leontyne Price

Mary Violet Leontyne Price (s. 10. helmikuuta 1927) on yhdysvaltalainen, afroamerikkalainen oopperalaulaja, äänialaltaan sopraano. Hänet tunnetaan esimerkiksi rooleista Giuseppe Verdin oopperoissa, varsinkin Aidassa, jonka nimikkoroolin hän on hallinnut vuosikymmeniä.

Price syntyi Laurelissa, Mississippissä, ja opiskeli Juilliard School of Musicissa. Hän teki Broadway-debyyttinsä vuonna 1952. Saman vuosikymmenen aikana hän nousi maineeseen George Gershwinin oopperan Porgy ja Bess roolissa (Bess) sekä yhdysvaltalaisten nykysäveltäjien teosten kantaesittäjänä.

Price teki debyyttinsä Metropolitan-oopperassa 27. tammikuuta 1961. Hän on tulkinnut Verdin lisäksi mm. Samuel Barberin, Giacomo Puccinin, Georges Bizet'n, Richard Straussin ja Wolfgang Amadeus Mozartin tuotantoa. Hän pääsi esiintymään esimerkiksi Covent Gardeniin ja La Scalaan.

Price omaksui viimeisen uuden roolinsa vuonna 1977 Richard Straussin oopperassa. Hän piti viimeisimmän resitaalinsa Pohjois-Carolinan Chapel Hillissä 19. marraskuuta 1997. Hän on voittanut lukuisia Grammyjä, National Medal of Artsin (1985) ja yhden Lifetime Achievement Grammyn elinikäisistä saavutuksista musiikin alalla.

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.