Leonor (Espanjan prinsessa)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Leonor
Asturian ruhtinatar
Syntynyt 31. lokakuuta 2005 (ikä 18)
Madrid, Espanja
Koko nimi
Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz
Suku Bourbon
Isä Felipe VI
Äiti Kuningatar Letizia
Uskonto roomalaiskatolilaisuus
Nimikirjoitus

Prinsessa Leonor (Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz, s. 31. lokakuuta 2005) on Espanjan kuninkaan Felipe VI:n ja kuningatar Letizian esikoistytär ja Asturian ruhtinatar. Prinsessa Leonorilla on 29. huhtikuuta 2007 syntynyt sisar, prinsessa Sofía. Isänsä noustua valtaistuimelle on Leonor kruununperimysjärjestyksessä ensimmäisenä[1].

Prinsessa Leonor kastettiin Zarzuelan palatsissa 14. tammikuuta 2006. Kasteen toimitti Madridin arkkipiispa Antonio María Rouco Varela. Prinsessa Leonorin kummeina toimivat hänen isänsä vanhemmat, kuningas Juan Carlos I ja kuningatar Sofía.

Prinsessa Leonor muutti elokuussa 2021 opiskelemaan Walesissa sijaitsevaan UWC Atlantic Collegeen, jossa hän suoritti IB-tutkinnon.[2]

Elokuussa 2023 Leonor siirtyi Espanjan Zaragozaan. Seuraavan vuoden hän viettää Zaragozan sotilasakatemiassa, sitten siirtyy laivastokouluun, jossa hän purjehtii Juan Sebastian de Elcano -aluksella, jota Espanjan laivasto käyttää koulutukseen. Viimeisen vuoden hän päättää opinnot General Air Academyssa.lähde?

Kunnianosoituksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuninkaalliseen henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.