Leonid Kortšmar

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Leonid Kortshmar)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Leonid Ovšijevitš Kortšmar (s. 9. marraskuuta 1943[1][2]) (ven. Леонид Овшиевич Корчмар) on venäläinen kapellimestari.

Hän opiskeli Moskovan konservatoriossa Leo Ginsburgin oppilaana ja Leningradin konservatoriossa Ilja Musinin oppilaana.[3] Hän on toiminut Voronežin ja Jekaterinburgin sinfoniaorkestereiden kapellimestarina sekä Saratovin valtionorkesterin ylikapellimestarina. Kortšmar on Pietarin Mariinski-teatterin kapellimestari ja opettaa orkesterinjohtoa Pietarin konservatoriossa[4][2]. Hänen oppilaistaan Suomessa tunnetaan virolainen Anu Tali ja suomalainen Sasha Mäkilä. Suomessa hän on vieraillut muun muassa Vox Artis -kamariorkesterin johtajana.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mäkilä, Sasha: Conducting Madetoja – Discoveries About the Art and Profession of Conducting, s. 5. Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, 2018. Teoksen verkkoversio.
  2. a b Sasha Mäkilä, Leevi Madetojan ensimmäinen sinfonia taiteellisen ja tieteellisen tutkimuksen risteyksessä s. 89
  3. Mäkilä, Sasha: Orkesteriohjelmisto Pietarin konservatorion kapellimestarikoulutuksessa 1979–2019. Idäntutkimus, 2023, s. 16. Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen seura ry.
  4. Корчмар Леонид Овсеевич | Санкт-Петербургская государственная консерватория имени Н. А. Римского-Корсакова www.conservatory.ru. Viitattu 10.3.2024.
  5. Det händer i huvudstadsregionen i dag. Hufvudstadsbladet, 22.10.1992, s. 17. KSF Media.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.