Leipää ja tulppaaneja

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Leipää ja tulppaaneja
Pane e tulipani
Ohjaaja Silvio Soldini
Säveltäjä Giovanni Venosta
Pääosat Licia Maglietta
Bruno Ganz
Giuseppe Battiston
Antonio Catania
Marina Massironi
Valmistustiedot
Valmistusmaa Italia, Sveitsi
Ensi-ilta 2000
Kesto 117 min
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Leipää ja tulppaaneja (Pane e tulipani) on vuonna 2000 ensi-iltansa saanut Silvio Soldinin ohjaama romanttinen komediaelokuva,[1] jonka pääosissa nähdään Licia Maglietta, Bruno Ganz, Giuseppe Battiston, Antonio Catania ja Marina Massironi.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Italialainen kotirouva Rosalba Barletta (Maglietta) ei jaksa odottaa kiireistä aviomiestään pariskunnan lomapaikkaan, vaan lähtee liftaamaan takaisin kotiin. Hän keksii kulkea Venetsian kautta, löytää sieltä majapaikan ja uuden rakkauden ravintoloitsija Fernandon (Ganz) avulla ja alkaa viihtyä kaupungissa. Sillä välin aviomies palkkaa tumpelon putkimiehen (Battiston) yksityisetsiväksi vaimoa etsimään. Hän löytääkin Rosalban, mutta rakastuu tämän naapuriin ja soittaa Rosalban aviomiehelle, että ottaa eron tehtävästä, koska mitään ei löydy. Seuraavaksi paikalle saapuu aviomiehen rakastajatar, joka pakottaa Rosalban lähtemään kanssaan takaisin kotiin. Fernando lähtee hänen peräänsä ja taivuttelee naisen palaamaan luokseen Venetsiaan.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Markku Varjola (toim.): Elokuvien ensi-illat Suomessa 2000-2007 (pdf) Suomen elokuvakerhojen liitto SEKL ry.. Viitattu 18.11.2012.