Leijonaluppakani

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Leijonaluppa)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Leijonaluppakani
Avaintiedot
Alkuperämaa: Englanti
Ulkonäkö ja terveys
Väritys: kaikki värit sallittu
Paino: 1,4–1,9 kg
Rotumääritelmä

Leijonaluppa on kääpiökokoinen kanirotu, jolla on harjas pään ympärillä ja luppakorvat. Se on risteytetty kääpiölupasta ja leijonanharjaksesta.[1] Leijonalupan ihannepaino on 1,41-1,90 kilogrammaa. Pohjoismaiseen kanistandardiin rotu hyväksyttiin 1. lokakuuta 2007.

Suomessa rodun jalostus on vielä alkutekijöissään, ja monilla leijonalupilla harjas joko lähtee pois tai harvenee iän myötä. Suomalaiset leijonalupat ovat myös jonkin verran ihannetta suurempia. Leijonaluppa ei tarvitse Suomen kaniyhdistyksen virallisia papereita ollakseen virallisestiselvennä rodun edustaja. Mikä tahansa kani voi olla leijonaluppaselvennä, kunhan se täyttää kriteerit. Ei ole väliä, minkä rotuiset sen vanhemmat ovat.

Virheellisesti luullaan, että kun yhdistää kääpiölupan ja leijonanharjaksen, tulee leijonaluppia. Tästä tulee yleensä poikasia, joilla korvat harottavat yläviistoon ja harjas tippuu iän myötä (Mm). Leijonalupalla täytyy olla luppakorvat, pysyvä harjas (MM) ja painon tulee olla 1,41-1,90kg. Jos yksikin kriteeri puuttuu, kani ei ole puhdas leijonaluppaselvennä. Kanilla tulee olla kolme aikaisempaa sukupolvea leijonaluppaa ollakseen puhdasrotuinen leijonaluppa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. About Miniature Lion Lop Pet Guide. Viitattu 26.5.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä nisäkkäisiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.