Lego Western

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lego Western (Lego Wild West) oli Lego Groupin teemaselvennä, joka oli markkinoilla vuodesta 1996 vuoteen 1997. Western kertoi nimensä mukaisesti Amerikan "villin lännen" tapahtumista neljän osapuolen, uudisasukkaiden, roistojen, Yhdysvaltojen ratsuväen ja intiaanien, näkökulmasta. Vuonna 2002 eräät teeman seteistäselvennä julkaistiin uudelleen.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Julkaisuvuonaan 1996 Western keskittyi kertomaan "Kojoottijengin" piinaamasta Silver Citystä ja sen asukkaista. Silver Cityn puolustajat, sheriffi Duke ja seitsemännen ratsuväkirykmentin linnoituksen, Fort Legoredon (tunnetaan myös nimellä Avalonin linnake), joukot pyrkivät nappaamaan hylätyssä kultakaivoksessa majaa pitävän jengin ja varsinkin jengin puna-asuisen johtajan [1].

Vuonna 1997 Western teemaan tuli oma "alateemansa" intiaaneista kertovien settienselvennä muodossa. Nämä setit kertoivat päällikkö Juoksevan karhun intiaaniheimosta [2]. Ei ole selvää millaiset välit intiaaneilla ja muilla Western-teeman hahmoilla oli, sen sai leikkijä itse päättää.

Uudet elementit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Western toi mukanaan useita uusia Lego-elementtejä, joista varsinkin revolveri ja haulikko ovat huomattavia askeleita kohti realistisempia aseita aikaisempiin ase-elementteihin verrattuna. Teeman mukana tulivat myös ensimmäiset "puupalikat", pyöristetyt 1 x 2 peruspalikat. Nämä puupalikat muistuttivat kovasti hirsistä tehtyä seinää.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Katalogin kuva vuodelta 1996
  2. Katalogin kuva vuodelta 1997

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]