Legend of the Red Dragon

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Legend of the Red Dragon
Kehittäjä Seth Robinson
Julkaistu 1989
Lajityyppi roolipeli, seikkailupeli
Pelimuoto Moninpeli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Legend of the Red Dragon (L.O.R.D.) on 1989 julkaistu, tietoverkossa pelattava roolipeli/seikkailupeli. Peli on tekstipohjainen ja se oli purkkien aikakaudella erittäin suosittu. Ideana on luoda itselle hahmo, jolla seikkailemalla kehittyy tasoja, kunnes lopulta on riittävän vahva kohtaamaan punaisen lohikäärmeen. Pelaajan mahdollisuudet vaikuttaa pelin kulkuun rajoittuvat varusteiden hankintaan ja päätökseen kohdata tai paeta metsässä vastaan tulevia hirviöitä. Mahdollisesti suurin syy L.O.R.D.in menestykseen on sen aiheuttama riippuvuus, joka jakautuu usealle viikolle: peliä saattaa pelata vain rajatun ajan päivässä.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaaja voi tavallisesti aloittaa vain yhden L.O.R.D.-pelin kirjauduttuaan BBS-systeemiin. Pelihahmon kuolema vähentää hahmon kokemusta ja nollaa varat, joten hahmon hengissä pysyminen on keskeistä. Peli alkaa hahmon nimen ja ammatin (soturi, velho, varas) valinnasta. Hahmolla on päivittäin mahdollisuus käyttää kylän palveluja rajattomasti, mutta vain tietty määrä aikaa samoilla metsässä.

Kylä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin keskus on kylä, jossa pelaaja voi ostaa aseita ja panssareita, nostaa hahmon kokemustasoa tai viettää aikaa majatalossa. Kokemustaso nousee, jos voittaa kyseisen tason mestarin kaksintaistelussa. Mestarin haastamiseen tarvitaan tietty määrä kokemuspisteitä. Kylässä voi kohdata muutamia vakiohahmoja, joiden suhtautuminen pelaajahahmoon muuttuu kokemustason vaihtuessa.

Metsä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päivää kohden pelaaja voi tehdä rajatun määrän siirtoja metsässä. Käyttämättömät siirrot eivät jää talteen, joten nopein tapa saada peli loppuun on käydä pelaamassa peliä päivittäin. Metsässä voi samoilla tai kohdata parantajan. Samoiluliike vähentää kokonaissiirtoja yhdellä. Samoilemalla kohtaa jonkin sattumanvaraisen tapahtuman, tavallisesti hirviön. Hirviötä voi iskeä tai sitä voi paeta. Iskun jälkeen hirviö lyö takaisin, kunnes joko hirviö tai pelaaja häviää tai pakenee. Voitetuista hirviöistä saa rahaa ja kokemuspisteitä. Lopulta, saavutettuaan kokemustason 19 tai 20, satunnainen tapahtuma voi olla punaisen lohikäärmeen kohtaaminen. Lohikäärmeen voittaminen päättää pelin ja lisää pelaajahahmon nimen majatalon kunniakirjaan.

Tekniset tiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli julkaistiin 1989. Sen kirjoitti Seth Robinson Pascal-kielellä. Peliin saattoi purkin ylläpitäjä liittää itsekirjoitettuja lisäosia, moduleita. Pelin virallinen jatko-osa oli nimeltään Legend of the Red Dragon II: New World. Jatko-osa oli myös suosittu, siinä käytettiin samaa peli-ideaa kuin edeltäjässään, mutta tekstipohjaisuus muuttui ANSI-grafiikaksi ja pelihahmoa pystyi ohjaamaan karttaa pitkin haluamaansa paikkaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]