Leffatykki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Leffatykin logo
Leffatykin logo

Leffatykki on suomenkielinen nimimerkkien kirjoittamista arvosteluista koottu elokuva-arvostelutietokanta, joka sisältää tietoa elokuvista ja televisiosarjoista. Sivustolla on myös leffakliseeosio sekä oma keskustelupalstansa, jossa voi keskustella elokuvista, televisiosarjoista ja ajan ilmiöistä.

Leffatykin tietokanta kattoi huhtikuussa 2015 yli 29 500 elokuva- ja televisiosarjanimekettä sekä yli 15 000 arvostelua. Sivusto oli tuolloin ollut toiminnassa seitsemän vuotta. Sen tietokantaa kasvatti tuolla hetkellä useita vakituisia elokuvaharrastajia ja runsaan 200 000 kuukausittaisen kävijän joukko. Kävijöille on tarjottu sivuston alkuajoista lähtien mahdollisuus kirjoittaa elokuvista omia arvostelujaan ja kommenttejaan. Ammattikriitikoiden arvosteluja ei sivustolla tarjota.

Leffatykin perusti vuonna 2001 oululainen Sohvaperunat ry, joka on kahden oululaisen ja yhden tamperelaisen perustama rekisteröity yhdistys, jonka tavoite on levittää elokuvakulttuuria suomalaisille. Yksi päätavoitteista on ylläpitää Leffatykki.com-sivustoa.

Vuoden 2008 alusta sivustoa alkoi ylläpitää Leffatykki Media Oy, jolloin mukaan liittyi enemmän teknisiä osaajia, ja sen mukana tulivat paremmat sivuston kehitysmahdollisuudet. Leffatykki Media Oy:n organisaatio muodostuu seitsemästä henkilöstä. Kaikki alkuperäiset Leffatykin perustajat ovat mukana organisaatiossa.

Syksyllä 2008 Leffatykki sai myös äänellisen oheisilmentymän. Ensimmäinen virallinen Leffatykki Podcast -jakso julkaistiin 6. lokakuuta. Leffatykillä oli huhtikuussa 2015 noin 15 000 rekisteröitynyttä käyttäjää.

Syksyllä 2010 Leffatykkiin tuli mukaan TV-Opas, jossa listataan mitä elokuvia televisiossa esitetään seuraavaksi. Suuren arvostelu- ja kommenttitietokannan ansiosta lähes jokaisesta televisiossa esitettävästä elokuvasta löytyy jotain taustatietoa; pisteytyksiä, arvosteluja, kommentteja, trailereita ja kuvia.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.