Leena Pakkanen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Leena Pakkanen (s. 1948) on entinen Yleisradion toimittaja, juontaja ja toimituspäällikkö. Pakkanen on pitkän linjan radiotoimittaja, mutta 1990- ja 2000-luvulla hänet on tunnettu etenkin television aamuohjelmista.

Pakkanen on tehnyt suurimman osan urastaan Ylessä, mutta hänet tunnetaan myös MTV3:n Huomenta Suomen ensimmäisenä juontajana Arto Tuomisen kanssa. Radion puolelta Pakkanen tunnetaan etenkin 1970- luvunNaapurineljännes- ja Näin naapurissa -ohjelmista, jotka käsittelivät Neuvostoliittoa. Myöhemmin hän on toiminut muun muassa radion ohjelmapäällikkönä ja ohjelmajohtajana Radiomafiassa sekä Yle Radio 1:n Ykkösaamun tuottajana.

Ylen Ykkösen aamu-tv:ssä Pakkanen on työskennellyt juontajana, tuottajana ja toimituspäällikkönä.

Pakkanen sai Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon vuonna 2004. ”Sananvapaus ja demokratia perustuvat journalismiin, joka ei kumartele eikä pelkää. Pakkasen tinkimättömät haastattelut ja laaja-alainen osaaminen luotaavat päivän tärkeitä keskustelunaiheita”, lautakunta perusteli valintaa.

Tasavallan presidentti on myöntänyt Pakkaselle kunniamerkin, Suomen Leijonan ansioristin. Pakkanen on valmistunut taloustieteen kandidaatiksi Tampereen yliopistosta.

Leena Pakkanen siirtyi pois Ylesta 28. huhtikuuta 2010. Hän on toiminut esiintymiskouluttajana omassa yrityksessään vuodesta 2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]