Le Chevalier D'Eon

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Le Chevalier D'Eon
シュヴァリエ
('Chevalier')
Genre historia, mysteeri, kauhu
TV-anime
Ohjaaja Kazuhiro Furuhashi
Studio Production I.G
Lähetyskanavat Japanin lippu WOWOW, Animax
Alkuperäinen lähetyskierros 19. elokuuta 20062. helmikuuta 2007
Jaksojen määrä 24
Manga
Tekijä Tow Ubukata (tarina), Kiriko Yumeji (taide)
Julkaisija Japanin lippu Kodansha
Sarjajulkaisulehti Magazine Z
Ensimmäinen painatus 21. lokakuuta 200517. elokuuta 2006
Kirjojen lukumäärä 8

Chevalier: Le Chevalier D'Eon (シュヴァリエ, Chevalier) on japanilainen anime, joka perustuu Tow Ubukatan kirjoittamaan kevytromaaniin. Sarjassa on 24 jaksoa ja sen on tuottanut Production I.G. Tarinasta on tehty myös mangasarja, jonka on käsikirjoittanut Tow Ubukata ja piirtänyt Kiriko Yumeji. Tarina perustuu löyhästi 1700-luvulla eläneeseen historialliseen henkilöön Chevalier d'Eoniin ja tapahtumat sijoittuvat Ranskan suurta vallankumousta edeltävään aikaan Ludvig XV:n hallituskaudelle.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarina lähtee liikkeelle Pariisista vuonna 1753, kun Lia de Beaumontin ruumis ajelehtii arkussa pitkin Seineä. Arkkuun on kirjoitettu verellä sana "psalmit". Lian nuorempi veli D'Eon de Beaumont, joka palvelee Ludvig XV:n ritarina, ryhtyy itse selvittämään siskonsa kuolemaa ja siihen liittyviä ranskalaisnaisten outoja katoamisia. Hän saa avukseen kolme kumppania: Robinin, Durandin ja Teillagoryn.

Lian ruumis ei hajoa, sillä siihen on valeltu elohopeaa. Kirkko kieltäytyy hautaamasta Liaa, koska tämä ei pysty palaamaan "maahan, josta on tullut", ja Lian kohtalona olisi vaeltaa ikuisesti pääsemättä taivaaseen. Lia haluaakin yhä kostaa kuolemansa ja joskus hänen sielunsa ottaa vallan D'Eonin kehosta.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

D'Eon de Beaumont (デオン·ド·ボーモン, Deon do Bōmon)

D'Eon on salaisen poliisin jäsen, joka toimii säilyttääkseen rauhan ranskalaisessa yhteiskunnassa. Kun Lia löytyy ajelehtimasta kuolleena pitkin Seineä, D'Eon lähtee selvittämään siskonsa kuolemaa ja joutuu kamppailuun vallankumouksellisia ja yliluonnollisia voimia vastaan. D'Eon muistuttaa ulkonäköisesti hyvin paljon Liaa ja siitä onkin hänelle tehtävässään paljon hyötyä. D'Eonin hahmo perustuu löyhästi 1700-luvulla eläneeseen Chevalier d'Eoniin.

Lia de Beaumont (リア·ド·ボーモン, Ria do Bōmon)

Lia on D'Eonin isosisko, joka tapettiin hämärissä olosuhteissa. Takaumissa selviää, että hän oli hyvin huolehtivainen ja harkitsevainen nainen, mutta hänen kuoltuaan hänen sielunsa täyttyi vihasta, surusta ja kostonhimosta. Myöhemmin käy ilmi, että Lia oli tekemisissä Maximillien Robespierren ja muutamien muiden sarjan tärkeiden sivuhahmojen kanssa. Lia oli tekemisissä sekä Englannin että Venäjän kuninkaallisten kanssa ja sai heiltä suurta kunnioitusta. Lia de Beaumont on identiteetti, jolla oikea Chevalier d'Eon väitti esiintyneensä ollessaan Venäjällä vuonna 1756.

Robin (ロビン, Robin)

Robin on Ranskan kuningattaren nuori palvelija, joka saa tehtäväkseen auttaa D'Eonia tämän selvittäessä Lian kuolemaa. Robin on hyvin uskollinen kuningattarelle ja kunnioittaa ystäviään. Myöhemmin Durandista tulee hänelle kaikista läheisin. Robin ei pärjää taistelussa yhtä hyvin kuin ystävänsä, mutta hän on neuvokas ja luotettava.

Durand (ヂュラン, Juran)

Durand on hurmaava nuori mies, joka tunsi Lian. Durandin tekemiset vaikuttavat välillä hyvin hämäriltä. Myöhemmin paljastuu, että hänellä oli Liaa kohtaan itse asiassa romanttisia tuntemuksia, muttei koskaan saanut tunteilleen vastakaikua. Durandilla on aina mukanaan pysähtynyt taskukello, jonka hän myöhemmin antaa Robinille.

Teillagory (テラゴリー, Teragorī)

Teillagory on D'Eonin ja Lian vanha miekkailun opettaja, joka aikoinaan palveli Ludvig XIV:tä ja oli hyvin arvostettu ritari. Hän on ainut, joka pystyy tunnistamaan Lian ja D'Eonin toisistaan, silloin muut eivät siihen pysty. Teillagorylla on vanha antiikkimiekka, jonka hän aikoinaan saanut edeltävältä kuninkaalta ja hän on erittäin etevä miekkailija.

Maximillien Robespierre (マクシミリアン・ロベスピエール, Makushimirian Robesupieeru)

Robespierre on nuori mies, joka työskenteli aikoinaan salaisessa poliisissa. Käy ilmi, että hän tunsi Durandin ja Lian, ja että hän ja Lia olivat rakastavaisia. Robespierre on tekemisissä vallankumouksellisten kanssa ja hän yrittää saada käsiinsä D'Eonin. D'Eon ystävineen jahtaa häntä aina Englantiin saakka. Robespierren hahmo perustuu löyhästi historialliseen Maximilien Robespierreen.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anime näytettiin Japanissa WOWOW-kanavalla elokuusta 2006 helmikuuhun 2007. Myös Animax esitti sarjan Japanissa. Sarjassa on 24 jaksoa. Animen käsikirjoittaja Shotaro Suga kuvasi sarjan käsikirjoitusta "suuremmaksi kuin muiden sarjojen", sillä yhdenkin jakson käsikirjoitus oli satasivuinen.[1] Myöhemmin anime julkaistiin kahdentoista DVD:n sarjana. Funimationin Amerikassa julkaiseman DVD-boxin mukana on myös erikoismateriaalia, kuten haastatteluja ja kommentteja jaksojen tekemisestä sekä esittelyvideoita.

Manga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mangan on käsikirjoittanut Tow Ubukata ja piirtänyt Kiriko Yumeji. Se julkaistiin Kodanshan Magazine Z -lehdessä ja koottiin myöhemmin kahdeksaksi mangakirjaksi. Mangan tarina on täysin erilainen kuin animen ja se on luonteeltaan humoristisempi. Siinä seurataan D'Eonia, joka työskentelee Ludvig XV:n salaisessa poliisissa (Secret du Roi) ja selvittää kulttia, joka uhraa nuoria neitsyitä rituaaleihinsa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. "Les 24 Chevaliers Part III: Shotaro Suga (Scriptwriter)" productionig.com. Viitattu 9.1.2011. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]