Laurean alumnit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Laurean alumnit ry
Perustettu 2002
Kotipaikka Tikkurila
Jäsenmäärä n. 1000
Toiminnanjohtaja Simo Takanen
Puheenjohtaja Tuomas Sarpakunnas
Aiheesta muualla
www.laureanalumnit.fi

Laurean alumnit ry on Laureasta valmistuneille, opiskelijoille ja henkilökunnalle tarkoitettu yhdistys, jonka tavoitteena on edistää työelämän, Laurea-ammattikorkeakoulun ja siellä opiskelleiden sekä sieltä valmistuneiden yhteistoimintaa. Yhdistyksen perustivat Laurea-ammattikorkeakoulu ja Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (LAUREAMKO) keväällä 2002. Laurean alumnit ry:n tehtävänä on ylläpitää opiskeluaikaisia kontakteja sekä luoda uusia verkostoja ja pyrkimyksenä lisätä ja parantaa jäsentensä välistä yhteistyötä ja kommunikaatiota, tarjota väylä ylläpitää opiskeluaikaisia kontakteja sekä luoda uusia verkostoja. Järjestön aktiivinen toiminta sisältää seminaareja, mentorointia, harjoittelujen ja opinnäytetöiden välittämistä, juhlia ja muita vapaa-ajan tapahtumia, kuten luokkakokousten tukemista.

Yhdistyksen toiminnan suuntaviivoista päättää kaikille jäsenille avoin yhdistyksen vuosikokous, joka pidetään syksyisin loka-marraskuussa. Toiminnan suunnittelu perustuu jäsenten, eli alumnien ‎toiveisiin ja tunnistettuihin tarpeisiin. Käytännössä toiminnasta vastaa hallitus sekä muut aktiiviset ‎yhdistyksen jäsenet, kaikki Laurean Alumneita. Yhdistyksen vuoden kohokohta vuosikokouksen ‎lisäksi on keväinen alumnitapahtuma. Juhlallinen tapahtuma kerää jäsenet yhteen kuulemaan ‎alumnien kokemuksia työelämästä ja jatko-opiskelusta, seuraamaan Vuoden Alumnin ‎palkitsemista, nauttimaan musiikista ja muusta viihteellisestä ohjelmasta sekä hyvästä ruoasta ja ‎juomasta.

Alumniyhdistyksen jäsenyys on maksuton ja jäseneksi voi liittyä, jos on opiskellut, valmistunut tai ‎työskennellyt Laurea-ammattikorkeakoulussa tai sitä edeltäneessä Espoo-Vantaan ‎Ammattikorkeakoulussa. ‎[1]

Vuoden Alumni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden Alumni valitaan vuosittain kevättalvella ja palkitaan maalis-huhtikuussa Alumnitapahtuman yhteydessä. Laurean alumnit ry on vuodesta 2008 lähtien palkinnut ansioituneen alumnin Vuoden Alumni -palkinnolla. Valinnassa on painotettu oman koulutuksen ja laurealaisuuden esille tuomista sekä verkostoitumista ja yhteistoiminnan edistämistä. Ehdotuksia palkinnon saajaksi ovat oikeutettuja tekemään kaikki yhdistyksen jäsenet ja Laurean henkilökunta. Valinnan suorittaa Laurean alumnit ry:n hallitus ehdotusten pohjalta.

Vuoden alumnit 2008-2012[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 2008 Jussi Vyyryläinen
  • 2009 Peter Kalanzi
  • 2010 Antti Seppinen
  • 2011 Sara Asteljoki
  • 2012 Lauri Pipinen

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Alumniyhdistyksen verkkosivu laureanalumnit.fi. Arkistoitu 22.2.2012. Viitattu 23.8.2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]