Laura Bell Bundy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Laura Bell Bundy
Bundy huhtikuussa 2010.
Bundy huhtikuussa 2010.
Henkilötiedot
Syntynyt [1]
Euclid [2]
Aiheesta muualla
www.laurabellbundy.com
IMDb

Laura Bell Bundy (s. 10. huhtikuuta 1981) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja, joka on esiintynyt useissa Broadway-rooleissa, televisiossa ja elokuvissa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bundy teki teatteridebyyttinsä yhdeksänvuotiaana off-Broadway-näytelmässä Ruthless! The Musical, jossa hän esitti Tina Denmarkia. Hän sai roolistaan Drama Desk -ehdokkuuden. Bundy teki Broadway-debyyttinsä vuonna 2002 Tony-palkitussa musikaalissa Hairspray, jossa hän esitti Amber Von Tusslea. Hairsprayn jälkeen hän toimi Kristin Chenowethin sijaisnäyttelijänä musikaalissa Wicked. Hän on esittänyt myös Elle Woodsia Blondin kosto musikaalissa.

Bundy on myös esiintynyt Sound of Musicin Yhdysvaltain-kiertueella ja Los Angelesin tuotannossa musikaalista Rock of Ages.

Bundy on esiintynyt elokuvissa Huckleberry Finnin seikkailut (1993), Tenavatähdet (1993), Jumanji (1995) ja Dreamgirls (2005).

Televisiossa Bundy on esiintynyt saippuaoopperassa Guiding Light, jossa hän esitti Marah Lewisiä kaksi vuotta (14. lokakuuta 1999 – 29. lokakuuta 2001). Hän on myös esiintynyt muissa sarjoissa kuten Veronica Mars, Happy Hour, Modern Men, Todistettavasti syyllinen, Strangers with Candy ja Ensisilmäyksellä.

Bundy on julkaissut country-levyn Longing For a Place Already Gone ja joululevyn I’ll Be Home For Christmas.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. (de) Saksan kansalliskirjasto, GND-tunnisteView and modify data on Wikidata . Tieto on haettu Wikidatasta.
  2. (en) The Huffington Post, New YorkView and modify data on Wikidata . Tieto on haettu Wikidatasta.