Laura Bell Bundy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bundy huhtikuussa 2010.

Laura Bell Bundy (s. 10. huhtikuuta 1981 Lexington, Kentucky) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja, joka on esiintynyt useissa Broadway-rooleissa, televisiossa ja elokuvissa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bundy teki teatteridebyyttinsä yhdeksänvuotiaana off-Broadway-näytelmässä Ruthless! The Musical, jossa hän esitti Tina Denmarkia. Hän sai roolistaan Drama Desk -ehdokkuuden. Bundy teki Broadway-debyyttinsä vuonna 2002 Tony-palkitussa musikaalissa Hairspray, jossa hän esitti Amber Von Tusslea. Hairsprayn jälkeen hän toimi Kristin Chenowethin sijaisnäyttelijänä musikaalissa Wicked. Hän on esittänyt myös Elle Woodsia Blondin kosto musikaalissa.

Bundy on myös esiintynyt Sound of Musicin Yhdysvaltain-kiertueella ja Los Angelesin tuotannossa musikaalista Rock of Ages.

Bundy on esiintynyt elokuvissa Huckleberry Finnin seikkailut (1993), Tenavatähdet (1993), Jumanji (1995) ja Dreamgirls (2005).

Televisiossa Bundy on esiintynyt saippuaoopperassa Guiding Light, jossa hän esitti Marah Lewisiä kaksi vuotta (14. lokakuuta 1999 – 29. lokakuuta 2001). Hän on myös esiintynyt muissa sarjoissa kuten Veronica Mars, Happy Hour, Modern Men, Todistettavasti syyllinen, Strangers with Candy ja Ensisilmäyksellä.

Bundy on julkaissut country-levyn Longing For a Place Already Gone ja joululevyn I’ll Be Home For Christmas.