Latin Kings

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Latin Kings on vaikutusvaltainen yhdysvaltalainen katujengi. Jengi sai alkunsa 1940 -luvulla Chicagossa.

Latin Kingsin on sanottu olevan suurin ja järjestäytynein latinalaisamerikkalainen katujengi Yhdysvalloissa. Vuoden 1940 jälkeen useita nuoria puertoricolaisia pohjoisesta ja myöhemmin Meksikolaisia etelästä ovat järjestäytyneet suojellakseen yhteisöjä.

Alkuperäinen ajatus oli yhdistää kaikki latinot osaksi yhteistä taistelua sortoa, rasismia ja ennakkoluuloja vastaan, joita latinomaahanmuuttajat olivat kokeneet, sekä auttaa toisiaan ongelman ratkaisemiseksi. Näin ollen nimi "Latin Kings ja Queens", on viittaus kaikkiin jäseniin latinoperinnöstä. He ovat järjestäytynyt etujoukko yhteisössään.

Kuten Black Panthers ja Young Lords, sekä monet muut jengit, jotka olivat taistelleet sosiaalisia vääryyksiä ja poliittista vaikutusvaltaa vastaan, Latin Kingsistä oli tullut rikkinäinen liike. Se oli menettänyt kosketuksen juuriinsa ja kasvoi yhdeksi Amerikan suurimmista rikollisjoukoista. Jengiin tulivat mukaan rikokset, mukaan lukien murhat, huumekauppa, ryöstöt ja muu järjestäytynyt rikollisuus.

Tämä Yhdysvaltoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.