Lastenohjaaja

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lastenohjaaja on lapsi- ja perhetyön perustutkinnon suorittanut henkilö, jolla on valmiudet työskennellä lasten ja varhaisnuorten parissa erilaisissa kasvatus- ja ohjaustehtävissä. Lastenohjaajat työskentelevät seurakuntien, kuntien, järjestöjen ja yksityisten työnantajien palveluksessa. Tyypillisiä työtehtäviä ovat kerho- ja leiritoiminta.

Lastenohjaajaksi voi opiskella ammattiopistossa tai oppisopimuskoulutuksessa. Lastenohjaajia kouluttavat esimerkiksi Jyväskylän kristillinen opisto, Seurakuntaopisto Järvenpäässä, Lahden diakonian instituutti, Turun kristillinen opisto sekä Ylitornion kristillinen opisto. ja Koulutuskeskus Agricolassa Pieksämäellä

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yhteiskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Lastenohjaajaksi voi opiskella myös Kaustisen Evankelisessa opistossa. Lastenohjaaja on pätevä lastenhoitaja ja perhepäivähoitaja. Hänellä on valmiudet pienryhmätoiminnan vetämiseen, toiminnan suunitteluun ja perushoitoon. Tutkinnon laajuus on 3- vuotta. Joista suurin osa suoritetaan työharjoitteluna. Grundexamen i barn-och familjearbete 120 sv för att bli BARNLEDARE (Lastenohjaaja) ges som svenskspråkig utbildning på KREDU i Nykarleby. Enda svenskspråkiga utbildningen ges både som ungdomsstadiet 3 årig och som fristående examen för vuxna. www.kredu.fi Barnledare kan arbeta kommunalt som barnskötare och inom kyrkans barn och familjearbete. Examen är godkänd av utbildningsstyrelsen.