Lasten oma kirjakerho

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lasten Oma Kirjakerho oli Suomen suurin lastenkirjakerho. [1][2][3] Kerho perustettiin vuonna 1975, ja sitä kustansi Sanoma Media Finland Oy:n Kids Media. Lasten Oma Kirjakerho oli leikki-ikäisille suunnattu kirjakerho, joka möi Disney-aiheisia satu- ja puuhakirjoja. Kirjakerholla oli oma kerholehti, joka ilmestyi kerhon alkuvuosina nimellä Kikero.

Kirjakerhossa julkaistiin muun muassa Disney-aiheisia kultaisia kirjoja, joita tehtiin vuodesta 1955 vuoteen 1985[4]. 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa kerhossa ilmestyi kirjoja, joiden selkään muodostui kuva Disney-hahmosta. Sarjassa ilmestyi kolme eri päätyä: dalmatiankoira, Bambi ja Dumbo[5]. Kirjakerhon alkuvuosien kirjoissa oli juokseva numerointi[6]. Kirjakerhon kirjoissa seikkailivat esimerkiksi Lentsikat, Autot, Nalle Puh, Aku Ankka ja Helinä-keiju.

Lasten Oma Kirjakerho sisälsi myös 0–2-vuotiaille suunnatun Minit-kirjakerhon. Minit perustettiin vuonna 2011, ja sitä ennen Lasten Omassa Kirjakerhossa oli eri-ikäisille lapsille kaksi ryhmää: isompien Tikrut ja pienempien Pikku Ruut.

Lasten Oman Kirjakerhon toiminta kirjakerhona päättyi 31.12.2016. Toiminta jatkuu Lasten Oma Kauppa -verkkokauppana, joka on avoin kaikille asiakkaille, eikä ostamiseen vaadita jäsenyyttä tai sitoutumista. Lasten Oma Kauppa tarjoaa kirjat, lelut, pelit ja tekstiilit lasten suosikkihahmoilla, kuten Frozen, Disney Prinsessat, Palatsin Pallerot, Sofia ensimmäinen, Autot, Lentsikat, Star Wars, Pupu Tupuna, Minions, Minecraft, Palomies Sami, My Little Pony ja Ryhmä Hau. Lasten Oman kaupan valikoimasta löytyy paljon uutuustuotteita sekä myös superedullisiä löytöjä.

Lasten Oma -konseptiin kuuluu myös digitaalinen palvelu nimeltä Lasten Oma Satukirjasto. Palvelu toimii nettiselaimella, ja siitä löytyy yli 400 kirjaa, joista yli puolet on äänikirjoja. Palveluun lisätään kirjoja kahden viikon välein. Kirjojen joukosta löytyvät mm. suositut Disney-, Muumi-, Angry Birds-, Siiri-, Uppo-Nalle- ja Aino-kirjat. Satukirjastolla on myös oma iOS- ja Android-sovellus.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kirjat, kirjakerhot ja verkkokirjakaupat -tutkimus, Taloustutkimus Oy.
  2. Suomen Kustannusyhdistyksen vuositilastot tilastointi.kustantajat.fi. Viitattu 17.3.2014.
  3. Suomen Kustannusyhdistyksen pikatilastot tilastointi.kustantajat.fi. Viitattu 17.3.2014.
  4. Disneyn kultaiset kirjat people.uta.fi. Viitattu 12.3.2014.
  5. Kuvapäätyiset kirjat sammonlaari.net. Viitattu 12.3.2014.
  6. Numeroidut kirjat sammonlaari.net. Viitattu 12.3.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]