Lard

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lard on yhdysvaltalainen hardcore punkia ja industrialia tuottava, joka perustettiin vuonna 1989 Jello Biafran (laulu), Al Jourgensenin (kitara), sekä Paul Barkerin (bassokitara) sivuprojektina. Yhtyeeseen liittyi myös rumpali, Jeff Ward. Biafra on tunnettu 1970-luvun lopulla sekä 1980-luvulla vaikuttaneen yhdysvaltalaisen hardcore punk -yhtye Dead Kennedysin keulamiehenä. Jourgensen sekä Barker ovat tulleet tunnetuiksi industrial metal -yhtye Ministryn kautta, jonka keikoilla Wardkin on ollut vierailevena henkilönä. Myöhemmin muutamat Ministryn jäsenistä soittivat myös Lardin kanssa kuten Bill Rieflin, Mike Scaccia, Louis Svitek sekä Rey Washam.

Kuten useimmat Biafran kappaleet, myös Lardin kappaleet ottavat rajusti kantaa politiikkaan, mutta niissä on myös pieni häivähdys huumoria.

Vuonna 2007 Lard ei ole varsinaisesti tehnyt minkäänlaisia kiertueita ja on keikkaillutkin vain muutamaan otteeseen, lähinnä San Franciscon lähistöllä, jossa Biafra asuu ja operoi omaa Alternative Tentacles -studiotaan.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.