Lapsang souchong

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lapsang souchong -teetä

Lapsang souchong on savustettu musta tee, jota viljellään Fujianin maakunnassa Kaakkois-Kiinassa. Lapsang souchong valmistetaan täyteen mittaansa kasvaneista souchong-lehdistä. Lapsang souchong -teen valmistus tapahtuu siten, että teenlehdet levitetään bamburitilöille, joiden alla poltetaan erityisten mäntypuiden juuria kunnes haluttu savuisuusaste on saavutettu. Tuloksena saadaan nuotion savulta tuoksuva ja voimakasarominen mutta pehmeänmakuinen teejuoma, jota monet teenystävät kutsuvat rohkeaksi, tammiseksi ja maanläheiseksi.

Fujianin lisäksi Lapsang souchongia valmistetaan myös Taiwanissa, jolloin se on yleensä vielä voimakkaamman makuista. Joskus voi tavata taiwanilaisen Lapsang souchongin väärennöksiä, jotka on tehty intialaisesta teestä ja maustettu terva-esanssilla.

Lapsang souchongia suositellaan nautittavaksi mausteisten aterioiden jälkeen sekä eräretkillä. Se sopii myös hyvin yhteen voimakkaanmakuisten juustojen tai savukalan kanssa.

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.