Lankamaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lankamaa on keskisuuri kylä Laukaan kunnassa Keski-Suomessa. Lankamaa liitettiin Laukaan kuntaan vuonna 1967. Sitä ennen Lankamaa kuului Hankasalmen kuntaan. Lankamaan kylä rajoittuu kolmeen järveen: idässä Kynsivesi, etelässä Leivonvesi ja lännessä Kuusvesi.

Lankamaan harjualue on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi alueeksi, kun otetaan huomioon alueen geologiset, biologiset ja maisemalliset arvot sekä luonnontilaisuuden säilyneisyys.[1]

Lastenkirja Kappasivai-karhun seikkailut sijoittuvat Lankamaalle. Kirjasarjan on kirjoittanut Päijänne-liikkeen toinen johtohahmo Martti Muurikainen. Myös rallin nelinkertaisen maailmanmestarin Juha Kankkusen kotitila sijaitsee Mannilassa, Lankamaalla.

Lankamaalta löytyvät myös Lankavuori, Lankalahti, Lankalampi ja Lankajärvi. Lankamaalla on toimiva kyläseura. Lankamaalla on ajettu useasti Suomen rallin erikoiskoe.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lankamaalla on ollut asutusta ainakin 1500-luvulta lähtien. Lankamaa kuului aiemmin Hankasalmen kuntaan, kunnes 1. tammikuuta 1967 Lankamaa liitettiin Laukaan kuntaan. Samalla Lankamaahan liitettiin osa Simunan kylästä sekä Kuusveden ranta.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kylään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.