Lamminkoski (kylä)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lamminkoski on kylä Kuivasjärven eteläpuolella ja Linnanjärven länsi- ja pohjoispuolella Pirkanmaalla Parkanon keskustan pohjoispuolella valtatien 3 varrella ja Tampere–Seinäjoki -oikoradan välittömässä läheisyydessä. Kylä sijaitsee noin 10 kilometriä Parkanon keskustasta pohjoiseen ja noin 13 kilometriä länteen Kihniön keskustaajamasta. Lamminkosken rautatieliikennepaikka sijaitsee kylän itäpuolella.

Lamminkosken alueen vesistöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lamminkosken kylän läpi virtaa Kuivasjoki ja kylän keskeltä löytyy Niemenlampi. Joki jatkuu Ruonanlampeen asti Ruonanjokena ja siitä eteenpäin Jarvanjokena kohti Linnanjärveä. Kylän alueeseen kuuluu myös Kivilammen metsätien päästä löytyvä Kivilampi.

Toimintaa kylällä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kylällä toimii Lamminkosken kyläseura ry joka ylläpitää nuotiopaikkoja ja uimarantaa[1], sekä järjestää erilaisia tapahtumia vuosittain. Kylältä löytyy myös teollisuutta, Luoman Oy Voman saha[2][3].

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lamminkosken uimaranta kunnostettiin talkoilla Ylä-Satakunta lehti. 19.7.2020. Viitattu 24.11.2022.
  2. Lensu, Hanna: Luoman perheyhtiö käynnisti vuosia seisoneen sahan – "Pikkutukkien käyttäjät monelle integraatille myrkkyä" Maaseudun Tulevaisuus. 20.9.2017. Viitattu 24.11.2022.
  3. Luoman Oy investoi Parkanon sahaansa 1,5 miljoonaa euroa Ylä-Satakunta lehti. 24.3.2020. Viitattu 24.11.2022.