Lallin pidot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lallin pidot: Elämys- ja ruokamatka Suomen esihistoriaan
Kirjailija Turkka Aaltonen ja Martti Arkko
Kustantaja Edita
Julkaistu 2001
Ulkoasu nidottu
Sivumäärä 160
ISBN 951-37-3106-5
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Lallin pidot: Elämys- ja ruokamatka Suomen esihistoriaan on Editan vuonna 2001 julkaisema kirja, joka kertoo suomalaisten esivanhempien tavoista, ravinnosta ja ruoanlaittotavoista. Kirja sivuaa lyhyesti myös asumuksia, vaatetusta ja muita elinoloja. Kirjan tarkoitus on lisätä tietoa muinaisruokien valmistuksesta.

Kirjan toinen puolisko sisältää ruokaohjeita, joiden mukaisia ruoat saattoivat muinoin olla. Lähellä nykyajan ruokia ovat esimerkiksi nauris-ruispuuro, talkkunavelli, hapan veripalttu, kapakalamuhennos ja herneleipä.

Teoksen kirjoittaja Turkka Aaltonen on ruoka- ja eräperinteen tuntija. Piirroskuvituksen kirjaan on tehnyt Martti Arkko, jonka taiteen aiheita ovat olleet luonto ja menneisyys.

Kirjan nimi tulee vuosina 1995 ja 1997 Eurassa järjestetyistä Lallin pidoista, jotka olivat Satakunnan Keskustanaisten ja maakuntalehti Lallin järjestämä muinaisruokatapahtuma. Kirjan lopussa on kuvaus tapahtumasta ruokalistoineen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Aaltonen, Turkka & Arkko, Martti: Lallin pidot: Elämys- ja ruokamatka Suomen esihistoriaan. Helsinki: Edita, 2001. ISBN 951-37-3106-5.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.