Lake Bell

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lake Bell
Lake Bell Montclairin elokuvajuhlilla vuonna 2013.
Lake Bell Montclairin elokuvajuhlilla vuonna 2013.
Henkilötiedot
Koko nimi Lake Siegel Bell
Syntynyt24. maaliskuuta 1979 (ikä 45)
Yhdysvallat New York, New York
Näyttelijä
Aktiivisena 2001–
Merkittävät roolit Laura Daughtery
(Surface)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Lake Siegel Bell (s. 24. maaliskuuta 1979 New York, New York) on yhdysvaltalainen näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja. Hän on esiintynyt muun muassa televisiosarjoissa Boston Legal ja Surface. Hänen varsinainen läpimurtonsa tapahtui vuoden 2008 elokuvassa Haamumorsian. Bell on näytellyt myös useissa muissa komediaelokuvissa, kuten Tapahtui Vegasissa (2008), Pientä säätöä (2009) ja Näin ystävien kesken (2011).

Bell käsikirjoitti, ohjasi ja näytteli pääosan elokuvassa In a World... vuonna 2013.[1]

Nuoruusvaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lake Bell syntyi New Yorkissa. Hänen äitinsä Robin Bell omistaa design-yhtiön ja isä Harvey Siegel toimii kiinteistökehittäjänä. Isä osti jo aiemmin suljetun Virginia International Racewayn ja muunsi sen kantriklubiksi. Hän omisti myös moottoriurheilupuiston New Jerseyssä.

Bellin äiti on protestantti ja isä juutalainen. Omien sanojensa mukaan hänet kasvatettiin ”koomisen huonossa perheessä” eikä hän pidä itseään juutalaisena. Bellillä on kaksi siskoa, Courtney ja Mackenzie, sekä veli Luke.

Bell kävi The Chapin Schoolia New Yorkissa ja Westminster Schoolia Connecticutissa. Hän vietti osan teinivuosistaan Vero Beachilla Floridassa, jossa hän opiskeli Saint Edwards Schoolissa. Bell kävi myös collegessa ensin New Yorkin Skidmoressa ja myöhemmin Lontoossa Rose Bruford Collegessa, jossa hän näytteli muutamissa teatterituotannoissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 'In A World ...' Is A Comedy About, You Guessed It, Voice-Over Artists NPR. 25.7.2013. Viitattu 21.2.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.