Laiva on lastattu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Laiva on lastattu on perinteinen seuraleikki. Leikin perusperiaatteena on, että kukin osanottaja vuorollaan sanoo tietyn aihepiirin tai muutoin ennalta sovitun määritelmän mukaisia sanan, joilla laiva on lastattu.

Voidaan esimerkiksi sopia, että luetellaan L-kirjaimella alkavia naisten nimiä tai nisäkkäitä. Täten pelissä voitaisiin hyväksytysti sanoa esimerkiksi "Laiva on lastattu leijonilla.", jonka jälkeen vuoro siirtyisi seuraavalle. Saman sanan saa sanoa vain kerran pelin aikana.

Pelaaja putoaa pois pelistä, mikäli hän ei keksi määritelmän mukaista sanaa, jota ei olisi jo sanottu. Laiva on lastattu -peliä voi periaatteessa pelata lukematon määrä pelaajia.

Laiva on lastattu sopii erityisen hyvin ajanvietteeksi tilanteisiin, joissa enemmän fyysisiä suorituksia vaativien leikkien leikkiminen ei tule kysymykseen, esimerkiksi pitkille automatkoille, joilla myös auton kuljettaja voi hyvin ottaa osaa leikkiin.

Joskus leikin apuna käytetään palloa. Leikkijät istuvat lattialla jalat levällään ja vierittävät palloa toisilleen. Pallon senhetkinen haltija on sanomisvuorossa ja saa päättää kenen vuoro on seuraavaksi.