Lagavulin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lagavulinin tislaamo

Lagavulin on skotlantilainen viskitislaamo. Se sijaitsee Islayn saaren etelärannikolla lähellä muita Kildaltonin alueen tislaamoita Ardbegia ja Laphroaigia.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lagavulinin tislaamo perustettiin vuonna 1816 eli vuotta myöhemmin kuin Ardbeg ja Laphroaig. Perustaja John Johnston osti vuosikymmentä myöhemmin myös läheisen Ardmoren tislaamon (eri kuin nykyinen Speysidessa sijaitseva Ardmore), jonka tuotanto yhdistettiin Lagavuliniin vuonna 1835. John Crawford Graham osti tislaamon vuonna 1852 ja vuonna 1867 se siirtyi James Logan Mackie & Co.:lle. James Logan Mackieltä yhtiö siirtyi hänen veljenpojalleen Peter Mackielle, joka lanseerasi White Horse -sekoiteviskin vientimarkkinoille vuonna 1890. Mackie rakensi myös 1908 Malt Millin tislaamon, jonka tarkoituksena oli tuottaa Laphroaigia muistuttavaa viskiä. Malt Mill tuotti viskiä vuoteen 1960, vuonna 1962 se yhdistettiin Lagavuliniin.

Lagavulinin lattiamallastamo suljettiin vuonna 1974 ja sittemmin se on ostanut maltaansa läheiseltä Port Ellenin mallastamolta.[1]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Lagavulin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Johannes van den Heuvel: Ardbeg Distillery Profile Malt Madness. Arkistoitu 21.6.2012. Viitattu 27.8.2009.