Lady in the Water

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lady in the Water
Ohjaaja M. Night Shyamalan
Käsikirjoittaja M. Night Shyamalan
Tuottaja M. Night Shyamalan
Sam Mercer
Säveltäjä James Newton Howard
Kuvaaja Christopher Doyle
Leikkaaja Barbara Tulliver
Tuotantosuunnittelija Martin Childs
Pääosat Paul Giamatti
Bryce Dallas Howard
Jeffrey Wright
Bob Balaban
M. Night Shyamalan
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros.
Levittäjä InterCom
Warner Bros.
Netflix
Ensi-ilta 2006
Kesto 110 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Lady in the Water on vuonna 2006 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen jännitys- ja fantasiaelokuva, jonka on käsikirjoittanut, tuottanut ja ohjannut M. Night Shyamalan, tuottajina myös Sam Mercer ja Jose L. Rodriguez. Musiikin elokuvaan sävelsi James Newton Howard. Tarina perustuu Shyamalanin omille lapsilleen kertomaan iltasatuun.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kerrostalokompleksin talonmiehen Cleveland Heepin pelastaa nuori nainen, joka ilmestyy hänen huoltamastaan uima-altaasta. Käy ilmi, että kyseessä on myyttinen vesiolento, narfi, nimeltään Story, joka on tullut ihmisten maailmaan täyttämään ennalta määrättyä tehtäväänsä. Joillakin kerrostalokompleksin asukkailla on osansa narfin tehtävässä. Cleveland ryhtyy auttamaan Storya löytämään oikeat henkilöt, jotta hän voisi palata kotiinsa. Tehtävää kuitenkin vaikeuttavat koiramaiset skruntit, jotka pyrkivät tappamaan kaikki omasta maailmastaan poistuneet narfit.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Paul Giamatti  Cleveland Heep  
 Bryce Dallas Howard  Story  
 Bob Balaban  Harry Farber  
 Jeffrey Wright  Mr. Dury  
 Sarita Choudhury  Anna Ran  
 Cindy Cheung  Young-Soon Choi  
 Freddy Rodriguez  Reggie  

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva sai melko penseän vastaanoton elokuvakriitikoilta. Elokuvan kuvaaman satumaailman uskottavuus ja elokuvan vakavastiotettavuus on kyseenalaistettu, ja Shyamalanin itselleen käsikirjoittamaa roolia on kritisoitu liioitellun mahtipontiseksi. Ohjaamilleen elokuville tyypillisen lyhyen cameoroolin sijasta Shyamalanin esittämä hahmo on Lady in the Waterissa yksi tärkeimmistä. Eräs elokuvan hahmoista on elokuvakriitikko, joka on esitetty ylimielisenä ja epämiellyttävänä, mitä voidaan pitää vihamielisyytenä elokuvakriitikoita kohtaan. Elokuvasta esitettiin kuitenkin myös positiivisia arvioita.

Lady in the Water tuotti pääsylipputuloja noin 72,9 miljoonaa dollaria. Elokuvan tuottamiseen käytettiin arviolta 70 miljoonaa dollaria[1] ja markkinoimiseen toiset 70 miljoonaa[2], joten elokuva ei ollut taloudellinen menestys.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lady in the Water Box Office Mojo. Viitattu 6.6.2020. (englanniksi)
  2. Director's Tell-all Assault on Disney Shocks Hollywood Buzzle.com. 24.6.2006. Arkistoitu 10.6.2011. Viitattu 6.6.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]