La Chambre aux Echos

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

La Chambre aux échos on Ranskassa toimiva teatteriseurue, jota luotsaa sekä ohjaaja Aleksi Barrière että kapellimestari Clément Mao-Takacs. La Chambre aux échos keskittyy aikalaisohjelmistoon, ja seurue on muun muassa tilannut kamariversion Kaija Saariahon La Passion de Simone-oratoriosta. Teatteriseurueen yhteistyömalli perustuu musiikkiteatterin perinteeseen, jonka johtoajatuksena on taiteiden yhteispeli.[1]

Ryhmän monikielinen musiikkiteatteriproduktio Violences (libretto ja ohjaus Aleksi Barrière, musiikki Juha T. Koskinen & Hans Werner Henze) nähtiin Suomen Kansallisoopperassa helmikuussa 2019. Samana vuonna nähtiin ryhmän kaksi muuta Barrièren ohjaamaa produktiota Tampere-talossa: Give me a few words -soolo ja Kaija Saariahon ooppera La Passion de Simone.[2] Teos esitettiin myös Helsingin Musiikkitalossa joulukuussa 2022[3]. Edellisen syksyn aikana ryhmä palasi Kansallisoopperaan uudella teoskokonaisuudella Between[4].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sellars, Peter: Text, space, music La Chambre Aux Échos – music + theatre. Viitattu 21.7.2021. (englanniksi)
  2. La Passion de Simone. Tampere-talo.
  3. Konserttiarvostelu | Kaija Saariahon syvästi puhuttelevan teoksen ytimessä on ristiriita Helsingin Sanomat. 30.12.2022. Viitattu 7.1.2023.
  4. Konserttiarvostelu | Kaija Saariahon nuoruudenteos oli esittämättä lähes 40 vuotta: Nyt se palailee näyttämöille osana musiikkiteatteri-iltaa Helsingin Sanomat. 1.9.2022. Viitattu 7.1.2023.