Länsi-Suomen Elokuvakomissio

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Länsi-Suomen Elokuvakomissio (West Finland Film Commission) on suomalainen elokuva-alan organisaatio. Se toimii Turussa osana Turun Seudun Kehittämiskeskusta ja on kansainvälisen elokuvaorganisaatio AFCI:n (The Association of Film Commissioners International) jäsen.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Länsi-Suomen Elokuvakomissio perustettiin Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemian alaisena toimintana osana Arsnet-projektia vuonna 2003, jolloin WFFC hyväksyttiin kansainvälisen elokuvakomissiotoimintaa ohjaavan järjestön (AFCI) jäseneksi. Komission toiminta kuitenkin vakiintui vasta vuonna 2006 sen tullessa osaksi Turun Seudun Kehittämiskeskusta.

Tehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

WFFC:n tehtävänä on tarjota alueellisille, kansallisille ja kansainvälisille av- ja elokuvatuotannoille avustusta kuvauspaikkojen etsinnässä, kuvausjärjestelyissä, paikallisten av-osaajien rekrytoinnissa ja avustajien etsimisessä. Komissio tarjoaa tietoa rahoituksesta ja alueen tarjoamista muista palveluista. Näiden ohella komissio auttaa myös hallinnollisissa ja muissa lupa-asioissa sekä tuotantojen käytännön järjestelyissä alueella. WFFC toimii rahoitus- ja tukiasioissa yhteistyössä Suomen elokuvasäätiön, Audiovisuaalisen kehittämiskeskuksen ja televisioyhtiöiden kanssa sekä alueellisten toimijoiden ja elokuvakomissioiden kanssa.

Tavoite[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvakomission tavoitteena on tukea vuosittain 5-10 alueellista av-tuotantoa, 1-3 alueella tuotettuja televisio- ja elokuvatuotantoja sekä vähintään yhtä kansainvälistä tuotantoa. Näiden kautta WFFC toivoo lisäävänsä alueelle jäävää taloudellista ja imagollista hyötyä sekä lisätä alan työpaikkoja.

Toimialue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä hetkellä Turkuun ja sen lähialueisiin painottunutta toiminta-aluetta pyritään laajentamaan tulevaisuudessa.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.wffc.fi/wffc/fi/cms.nsf
  2. http://www.wffc.fi/wffc/fi/cms.nsf/files/Tuotanto-opas/$file/Tuotanto-opas.pdf

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]