Lännen nopein

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lännen nopein on korttipeli 2–4, 6 tai 12 pelaajalle. Pelissä käytetään normaalia 52 kortin korttipakkaa ilman jokereita. Pelissä on tarkoituksena olla mahdollisimman nopea vaihtamaan kortteja pöydän ja omien pakkojen välillä. Pelistä on olemassa toisistaan hieman poikkeavia sääntövariaatioita.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alussa kaikille jaetaan neljän kortin pakkoja pöydälle niin monta kuin jokaiselle riittää. Pöydälle tulee alussa neljä korttia, jotka käännetään oikein päin. Pelaajien pakat ovat väärinpäin. Joku pelaaja tai pelin ulkopuolinen henkilö ilmoittaa milloin saa aloittaa, jolloin pelaajat saavat katsoa yhden pakoistaan ja vaihtaa pöydästä sopivia kortteja kädessä olevaan pakkaan. Kortteja on vaihdettava yksi kerrallaan ja siten, että ensin laittaa kortin pöytään ja sitten vasta ottaa pöydältä kortin. Kun pakassa on neljä samaa numeroa, se on valmis ja sen voi kääntää oikeinpäin. Pakkaa ei ole pakko kääntää heti, mutta pelin voittaa se pelaaja, jolla on ensimmäisenä kaikki pakat oikeinpäin ja niissä on varmasti neljä samaa numeroa.

Pelin häviää hitain pelaaja, joka saa pakkansa kasaan viimeisenä. Pelissä voi syntyä myös pattitilanteita, jolloin voidaan joutua jaettuihin sijoituksiin.