László Tóth (autourheilija)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
László Tóth vuonna 2022

László Tóth (s. 2. kesäkuuta 2000 Telki, Pest, Unkari) on unkarilainen autourheilija. Hän on polyglotti ja puhuu sujuvasti äidinkielensä lisäksi montaa muuta eri kieltä kuten englantia, ranskaa, saksaa ja hollantia.

Tóth aloitti uransa vuonna 2013 karting-sarjoissa ja sijoittui vuonna 2016 Rotax Max Wintercup — Rotax Max Junior ja Unkarin International Open Championship — Junior -luokissa kolmanneksi.

Vuonna 2017 Tóth siirtyi formulaluokkiin ja ajoi Formula 4 UAE -sarjassa. Vuonna 2018 Tóth kilpaili Italian Formula 4 ja Espanjan Formula 4 -sarjoissa. Espanjan F4 -sarjassa hän keräsi 47 pistettä ja oli sarjan yhdestoista. Vuonna 2019 Tóth ajoi Saksan ADAC Formula 4 -sarjassa saavuttaen kauden aikana kaksi pistettä ja oli sarjan 20:s. Samaisena vuonna Tóth osallistui FIA Motorsport Games Formula 4 Cup tapahtumaan edustaen Unkarin tiimiä ja sijoittui kilpailussa seitsemänneksi.

Vuonna 2020 Tóth ajoi Formula Renault Eurocup -sarjassa ja keräsi kauden aikana 14 pistettä sijoittuen sarjan 16:ksi. Vuonna 2021 Tóth siirtyi FIA Formula 3 Championship -sarjaan ajaen Campos Racing -tallissa. Hän ei saavuttanut kauden aikana yhtään pistettä sijoittuen parhaimmillaan kilpailussa 19:ksi. Vuonna 2022 Tóth jatkoi F3-sarjassa ja siirtyi Charouz Racing System -tallin kuljettajaksi. Hän ei saavuttanut pisteitä. Parhaaksi sijoituksesksi jäi 19:s sija ja hän sijoittui sarjataulukoissa 37:ksi.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.