Kyynelten valtatie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Valtatie 16 johtaa Brittiläisen Kolumbian poikki rannikolla sijaitsevasta Prince Rupertista Albertan rajalle McBrideen.

Kyynelten valtatie (engl. Highway of Tears) on Kanadan läntisimmän provinssin, Brittiläisen Kolumbian, poikki johtavasta valtatie 16:sta käytetty nimitys. Nimi johtuu siitä, että jopa 43 naisen uskotaan kadonneen sen varrella viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana. Monet uskovat, että katoamisten takana on sarjamurhaaja, joka saalistaa nuoria naisia. Toiset uskovat, että naiset olisivat joutuneet Kanadan karun luonnon uhreiksi.

Poliisi on Daily Mailin mukaanlähde tarkemmin? sanonut, että katoamisista kahdeksan näyttävät olevan yhteydessä toisiinsa ja niistä voidaan epäillä ihmistä. Ketään tiettyä henkilöä ei kuitenkaan ole koskaan esitetty epäillyksi.

Viimeisin tiellä kadonnut nainen on 20-vuotias Madison Scott, joka katosi lähellä Kyynelten valtatietä juhlien jälkeen toukokuussa 2011. Poliisi löysi Madisonin teltan ja auton, mutta nainen itse oli kadonnut jälkiä jättämättä.[1] Madisonin kohtalosta ei ole vuosienkaan jälkeen mitään tietoa.

Poliisin tilastojen mukaan tiellä on kadonnut kahdeksantoista naista, mutta paikallisten alku­peräis­kansojen johtajien mukaan tapauksia on ainakin 43. Kadonneet naiset ovat iältään 14–33-vuotiaita. Monet kadonneista naisista elivät alkuperäiskulttuureissa ja liikkuivat liftaten.

Alueen kaupungit ovat kaukana toisistaan, eikä alueella aina ole kuuluvuutta. Poliisi varoittaa alueen naisia liftaamisesta, sillä se tekee heistä helppoja uhreja. Monelle paikalliselle se on kuitenkin ainoa keino liikkua pitkiä matkoja.

Ainoa läpimurron mahdollisuus vyyhdissä saatiin vuonna 2011, kun poliisi julkaisi piirroksen vanhemmasta miehestä, joka oli yrittänyt siepata 20-vuotiaan naisen lähellä valtatie 16:ta. Miestä ei ole koskaan löydetty.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Highway of Vanishing Women 10.7.2011. Daily Beast. Viitattu 12.6.2012.